Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 32 items
Aantal per pagina
  • Met Adobe Express kun je foto's bijsnijden, roteren, retoucheren en aanpassen met behulp van verschillende filters en effecten. Je kunt ook tekst en stickers toevoegen, de belichting aanpassen en kleurcorrecties uitvoeren. De app wordt gebruikt door zowel amateurs als professionals om snel en gemakkelijk professioneel ogende foto's te maken en te delen op sociale media en andere platforms. Er zijn geen bijzondere technische vaardigheden nodig door de toegankelijkheid van het programma.
    Adobe Express
  • Een app met veel mogelijkheden, waarbij je snel en gemakkelijk kan presenteren, foto's bewerken en monteren. Je maakt snel presentaties, ontwerpen, video met animatie, fotostrips. Ook fotobewerking is mogelijk. Als je een team op het oog hebt of lid bent van een team, kun je ook ontwerpen met je team delen.  
    Canva
  • KlasCement is een Vlaamse site waar leraren samenwerken. Je vindt hier voor bijna elk vak uitgewerkte lessen, ideeën, toetsen, uitleg(video's) e.d. Je kunt ook zelf materiaal uploaden, materiaal delen met je leerlingen, vragen stellen, informatie krijgen over onderwijs,  een link vinden naar interessante sites en meer.
    KlasCement
  • Webbased whitebord. Gratis versie beschikt al over veel mogelijkheden. Goed samen te gebruiken met Google Classroom of Zoom.
  • Lesgeven met Stercollecties geeft je als docent alle ruimte om de lessen naar wens vorm te geven. Het digitale leermateriaal is naar eigen inzicht in te zetten, te combineren en aan te vullen. De Stercollecties zijn daardoor goed te gebruiken als aanvulling op bestaand leermateriaal. Of vormen een goede basis om een methode te vervangen. De Stercollecties van VO-content zijn open digitale leerlijnen voor het voortgezet onderwijs, ontwikkeld door ervaren docenten en redacteurs. Het leermateriaal is actueel, multimediaal en leerlinggericht, aan te passen naar inzicht van de docent. Ideaal leermateriaal voor onderwijs op maat. Een Stercollectie biedt een betrouwbare, complete basis van kerndoelen en eindtermen Het digitale leermateriaal bestaat uit bouwstenen die je naar eigen inzicht kunt aanpassen. Daardoor kun je als docent doen wat je normaal ook doet: de lesstof in stukjes verdelen en op een volgorde zetten die past bij jouw manier van lesgeven en het niveau van de leerlingen.
    VO-content
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Bandlab kan je met anderen mensen muzikale ideeën of samples in de cloud delen. Jouw connecties kunnen dan ook via de cloud deze samples aanpassen. Oude en nieuwe ideeën blijven bestaan en daarmee kan je verder werken. De app bestaat al langer maar heeft een update en vernieuwing ondergaan. Je kan ook eigen muziek maken en laten uitbrengen.
    Bandlab iOS
     
    Bandlab Android
    edu.Bandlab.com  
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Leerlingen bouwen 3D hun eigen, energiezuinige droomhuis in Minecraft, filmen een virtuele rondleiding door hun huis en leveren hun filmpje digitaal in. Minecraft   Videoscribe Anywhere Shadow Puppet iMovie   Showbie Edmodo Moodle
  • Met Stop Motion fotografeer je voorwerpen en verplaatst ze steeds heel kleine stukjes zodat het lijkt of ze bewegen. Het is een unieke vorm van verhalen vertellen. Een handige functie is dat je voorwerpen die per ongeluk in beeld zijn gekomen kunt wissen. Verder kun je titels en overgangen toevoegen.  
  • Hiermee kun je een infograhics maken. Dit is niets meer dan een verzameling van informatie, symbolen en cijfers in een visueel jasje. De kracht van een infografic zit in de korte stukken tekst en grafische weergave hiervan.
    Piktochart
  • Smore is een toepassing waarmee een poster of een flyer gemaakt kunnen worden. Smore is goed in te zetten om te kijken of lln de lesstof hebben begrepen. Een mooie afsluitende opdracht voor lln dus op I-niveau van RTTI. Op de posters/flyers kunnen titels, teksten, illustraties, video’s, links, evenementen, een fotogalerij en een bio worden opgenomen. Ook kan ruimte opgenomen worden waar bezoekers commentaar kunnen achterlaten.
    Smore
     
  • Om niet te veel data op een aantrekkelijke manier te presenteren is dit een ideale tool. Er is keuze uit 15 gratis templates maar een eigen infografic maken is ook mogelijk. Het werkt vrij eenvoudig, na het kiezen van de template kan je eenvoudig tekstblokken en afbeeldingen erin slepen en opmaken. Probeer wel eerst wat uit want je moet het design goed kiezen, omdat sommige objecten alleen in bepaalde designs beschikbaar zijn. Er zitten geen diagrammen in. Diagrammen zijn wel in te voegen maar dat moet via eigen afbeeldingen in blokken aanmaken en vraagt qua opmaak. Voor de opmaak zijn naast tekst, (veel) objecten, (enkele) grafieken, media en simpel tekenen beschikbaar.
    easelly
    iOS Easselly 
  • Om prachtige 3D objecten te maken. Leerlingen (met iPad) kunnen er goed mee overweg.
    Verto Studio 3D
  • Leerlingen kunnen met WallaMe bestaande objecten verrijken met geluid, kleur of een aanvullend bericht en dit delen met hun klasgenoten en docent. Zie ook de les over Augmented Reality
  • Beeldende vorming en andere vakken waarbij toegevoegde beelden in de ruimte meerwaarde kunnen bieden (denk aan aardrijkskunde, biologie, geschiedenis, wiskunde). Leerlingen maken individueel een (3D) object dat zij koppelen aan een GPS locatie (klaslokaal, thuis, openbare plaats). Anderen kunnen op de betreffende locatie het object zien.   Verto Studio 3D WallaMe  
  • Een app waarmee je gestructureerde iBooks kunt maken. Daarvoor heb je dus geen Macbook nodig in tegenstelling tot het programma iBook Author. Als het klaar is kun je het resultaat openen in iBooks, of uploaden naar bijvoorbeeld Dropbox. Ook interessant is de TouchAppCreator applicatie. Daarmee kun je de uitvoer van Creative Book Builder omzetten in een voor touch geöptimaliseerde website. Zo kun je je eBook dus ook online zetten zodat mensen hem kunnen lezen zonder iBooks of andere eReader software.
    Creative Book Builder

Titel

Ga naar de bovenkant