Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 92 items
Aantal per pagina
  • Deze tool kun je goed gebruiken om leerlingen te laten uitwisselen met leerlingen uit andere landen. Via deze tool kun je contact leggen met andere docenten en hun leerlingen. Een idee is om leerlingen eerst te laten uitwisselen via brieven en wanneer ze elkaar iets beter kennen, kan je bijvoorbeeld ook live gesprekken voeren met andere leerlingen via teams of skype. Empatico stimuleert het kennismaken met elkaars culturen en vriendschappen. Het gaat niet alleen om leren, maar ook om begrip en empathie.  
    Empatico
  • Deepl is een vertaalmachine. Die maakt gebruik van de nieuwste machine learning technieken (AI). De vertalingen zijn over het algemeen foutloos bij deze machine. En dat maakt hem een stuk beter inzetbaar voor je werk of school. Hier krijg je niet de kromme zinnen zoals bij Google Translate. Gooi je er een PDF of Wordbestand in dan wordt die vertaald terwijl de opmaak behouden blijft. Hij is gratis alleen wanneer je heel veel documenten gaat vertalen of teksten gebruikt die langer dan 5000 tekens zijn kost het je € 9 per maand.  
    deepl.com
  • ChatGPT kan voor de docent nuttig zijn door: 1. Uitleg te geven over onderwerpen en concepten. 2. Antwoorden op vragen van leerlingen te leveren. 3. Oefenproblemen op te lossen en feedback te geven. 4. Onderzoeksondersteuning te bieden. 5. Taal- en schrijfvaardigheid te verbeteren. 6. Creatieve ideeën en inspiratie te bieden voor projecten. 7. Studietips en bronnen aan te bevelen. 8. Toegankelijke uitleg voor verschillende leerstijlen te bieden. 9. Gesprekken te voeren om te helpen bij begrip en motivatie. 10. Continu beschikbaar te zijn voor leren. Check altijd wel de uitkomsten en denk goed na over de prompts (opdrachten) die je ingeeft.  
    ChatGPT
  • AhaSlides is een veelzijdige interactieve presentatietool waarmee presentatoren boeiende en interactieve presentaties kunnen maken. Met AhaSlides kunnen gebruikers dia's maken met tekst, afbeeldingen, video's en andere multimedia-elementen. Het biedt ook een breed scala aan interactieve functies, zoals live polls, quizzen, Q&A-sessies en brainstormingactiviteiten.
    Ahaslides
  • EducaPlay is een veelzijdige online educatieve tool die gebruikers in staat stelt interactieve leeroefeningen te maken en te delen. Met deze tool kunnen leerkrachten en studenten diverse activiteiten ontwerpen, zoals quizzen, kruiswoordpuzzels, woordzoekers, dialoogopdrachten en meer. Je kunt zelf quizjes klaarmaken als docent en deze vervolgens delen via Teams of Google Classroom.  
    Educaplay
  • Lingua.com is een website waarmee leerlingen teksten en luisteropdrachten kunnen oefenen. Dit kan met verschillende talen. Nederlands, Engels, Duits, Frans en nog veel meer. De meeste zijn gratis te oefenen. Er zijn ook betaalde mogelijkheden.
    Lingua.com
  • Raptivity is een tool waarmee je zonder programmeerkennis interactieve e-learning content kan ontwerpen. Eigenlijk is Raptivity een ELO, speciaal gericht op interactieve leeractiviteiten. Je kunt verschillende soorten interacties maken, zoals games, presentaties, quizzes en simulaties. Er zijn meer dan 190 interactieve templates beschikbaar die je kan aanpassen aan jouw wensen. Raptivity werkt met verschillende e-learning platforms en is beschikbaar in meerdere talen. Dit kan goed gebruikt worden door docenten om boeiende en effectieve lessen te maken.
    Raptivity
  • OpenBoard is een interactief whiteboard waarop je naast allerlei wiskunde, teken en schrijf tools ook allerlei interactieve tools kunt gebruiken zoals o.a. memory, google maps, meerkeuze vragen, afbeeldingen ordenen, video's en websites invoegen.
    OpenBoard
  • KlasCement is een Vlaamse site waar leraren samenwerken. Je vindt hier voor bijna elk vak uitgewerkte lessen, ideeën, toetsen, uitleg(video's) e.d. Je kunt ook zelf materiaal uploaden, materiaal delen met je leerlingen, vragen stellen, informatie krijgen over onderwijs,  een link vinden naar interessante sites en meer.
    KlasCement
  • Blooket is een tool voor leerlingen om leerstof online te oefenen! Met Blooket kan je als leerkracht zelf een quiz met meerkeuzevragen maken of kiezen uit bestaande vragensets. Deze quiz kan je vervolgens als taak aan je leerlingen geven. Bovendien kunnen leerlingen met elkaar spelen in verschillende spelomgevingen. Tijdens het online oefenen verdienen leerlingen munten die ze kunnen inruilen voor nieuwe avatars. Blooket is dus niet alleen educatief, maar ook nog eens heel leuk voor leerlingen!
    Blooket
  • Online tool waar je zonder registratie de achtergrond van afbeeldingen kan verwijderen, en daar eventueel andere achtergronden aan toe kunt toevoegen.
    removebg
  • Webbased whitebord. Gratis versie beschikt al over veel mogelijkheden. Goed samen te gebruiken met Google Classroom of Zoom.
  • Met Wordwall maak je verschillende soorten digitale oefeningen. Richting gamification. Dit programma heeft een heleboel templates die je kunt gebruiken en aanpassen voor je les. Denk aan bingo,  kruiswoord puzzels maken, whack a mole etc. Ook kun je al gemaakte lessen zoeken en vinden over allerlei onderwerpen.  
    Wordwall
  • Bioplek bevat animaties en uitleg van biologische begrippen en processen. Juist dat waar leerlingen moeite mee hebben komt helder in beeld.
    bioplek
  • Een online tool die door docenten gebruikt kan worden om leerlingen tijdens de les antwoord te laten geven op één of meer meerkeuzevragen, goed/fout-vragen, open vragen en/of stellingen.  Leerlingen kunnen tegelijkertijd de vragen beantwoorden maar het is ook mogelijk om de vragen te mixen en de leerlingen in eigen tempo te laten werken. Wanneer dezelfde vragen tegelijkertijd beantwoord worden, kan de docent via zijn scherm de verlopen tijd (b.v. op digibord) laten zien. En via badges/iconen, wie nog moet beantwoorden. Naderhand zijn de gegeven antwoorden van de leerlingen zichtbaar (en kunnen evt. besproken worden). Leerlingen krijgen na hun antwoord gelijk feedback. Voortgang kan ook naar ouders gemaild worden. Er kan een klas samengesteld worden, o.a. ook via Classroom. De quiz kan ook door de leerling op eigen gelegenheid nagespeeld worden. Naast een quiz kan ook een les gemaakt worden als een PowerPoint.  
    Quizizz

Titel

Ga naar de bovenkant