Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 36 items
Aantal per pagina
  • Trello is een gratis, flexibel en visueel hulpmiddel om samen te werken. Het kan worden gebruikt om leerprocessen op projectbasis aan te pakken en daarnaast samenwerking en discussie mogelijk te maken.
    Trello
  • Een site en app waarmee je op een plaatje knoppen “plakt” waar informatie achter schuil gaat zoals tekst of video. Lesidee (aardrijkskunde): Het begrip 'globalisering' wordt geïntroduceerd. De leerlingen zijn ingedeeld in groepen. Iedere groep is gekoppeld aan één continent. De leerlingen zoeken de betekenis van het woord 'globalisering' op vanuit het perspectief van het continent van hun groep (leerlingen hebben hiertoe wat hulpvragen per continent gekregen). De uitkomst plaatsen leerling op de juiste plaats op het plaatje van de wereldkaart in Thinglink. Binnen een lesuur hebben de leerlingen per continent in één zin de betekenis van het woord globalisering samengevat. Het tot stand komen van deze samenvattingen is live zichtbaar op het digibord. Zichtbaar wordt hoezeer het begrip globalisering per continent een andere betekenis blijkt te hebben. Naar aanleiding hiervan vindt een klassengesprek plaats om het begrip globalisering nader te duiden.
    ThingLink
  • Met Stop Motion fotografeer je voorwerpen en verplaatst ze steeds heel kleine stukjes zodat het lijkt of ze bewegen. Het is een unieke vorm van verhalen vertellen. Een handige functie is dat je voorwerpen die per ongeluk in beeld zijn gekomen kunt wissen. Verder kun je titels en overgangen toevoegen.  
  • Een goed en gemakkelijk programma voor het maken van een stop-motion-filmpje. Volledig met geluid en effecten te monteren. Je kunt zelfs op één device beginnen en eindigen op een ander. Ergens onderweg is een camera wel nodig. Er zitten handige hulpmiddelen in. Zoals b.v. hulplijnen om een beweging mooier af te bakenen. Of de mogelijkheid om met een green-screen-optie te werken. Als het af is, dan kun je het project exporteren als een film, GIF-animatie, iMessage-sticker, of als printversie.  
    Stop Motion Studio
  • Webbased whitebord. Gratis versie beschikt al over veel mogelijkheden. Goed samen te gebruiken met Google Classroom of Zoom.
  • Raptivity is een tool waarmee je zonder programmeerkennis interactieve e-learning content kan ontwerpen. Eigenlijk is Raptivity een ELO, speciaal gericht op interactieve leeractiviteiten. Je kunt verschillende soorten interacties maken, zoals games, presentaties, quizzes en simulaties. Er zijn meer dan 190 interactieve templates beschikbaar die je kan aanpassen aan jouw wensen. Raptivity werkt met verschillende e-learning platforms en is beschikbaar in meerdere talen. Dit kan goed gebruikt worden door docenten om boeiende en effectieve lessen te maken.
    Raptivity
  • Quizlet live is een samenwerkingsspel voor in de klas. In groepen spelen de leerlingen tegen elkaar. Ze spelen met de set die jij in quizlet kunt zetten. Quizlet live stelt docenten in staat om leerlingen samen te laten leren. Waar het bij een tool als Kahoot vooral gaat om de competitie tussen leerlingen te bevorderen, gaat het bij Quizlet Live vooral om samenwerking. Quizlet Live is geschikt om woordjes, begrippen, formules, of jaartallen te herhalen.
    Quizlet
  • Je kunt hier uitgebreide quizvragen mee maken dan met Kahoot.  Je moet je er wel even in verdiepen maar is echt de moeite waard. Alles is in het Engels.
    Quizalize
  • Met Prezi kun je je presentaties op een andere manier maken dan de klassieke presentaties met dia's zoals in de meeste andere programma's. Met Prezi laat je je leerlingen/kijkers door het scherm vliegen en in- en uitzoomen op de presentatie-onderdelen. Het biedt een totaal andere manier van presenteren, omdat je bijvoorbeeld in kunt zoomen op onderdelen, een pad af kunt lopen, het scherm kunt laten draaien en nog veel meer. * Prezi is gratis voor leerlingen en docenten! Meldt je aan voor de educatieve versie.
    Prezi
  • Hiermee kun je een infograhics maken. Dit is niets meer dan een verzameling van informatie, symbolen en cijfers in een visueel jasje. De kracht van een infografic zit in de korte stukken tekst en grafische weergave hiervan.
    Piktochart
  • Met Padlet kun je online prikborden maken die je klaar kunt zetten voor een groep leerlingen. Je kunt er lesstof op bundelen en ook kun je het prikbord delen met anderen. Leerlingen kun er live in samenwerken, zodat iedereen de uitkomsten van je opdracht, discussie, vragen ed. live op het digitale prikbord ziet. Ideaal om naderhand de opbrengsten met elkaar te bespreken... Als blijkt dat leerlingen de weg kwijt kunnen raken in de elo dan kan een padlet uitkomst bieden om de stof en de bijbehorende opdrachten overzichtelijker te structureren. Leerlingen zijn hier heel tevreden over.  
    Padlet
       
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Newswise is een methode voor begrijpend lezen in het Engels. Net als bij het razend populaire Nieuwsbegrip, staan in Newswise actuele onderwerpen centraal. Dat zorgt voor gemotiveerde leerlingen, wat leidt tot een beter tekstbegrip en een grotere woordenschat. Newswise verschijnt elke twee weken. De nieuwsteksten zijn altijd gebaseerd op authentieke bronnen en zijn beschikbaar op niveau A1, A2 en B1 van het Europees referentiekader (ERK). De opdrachten bij de teksten zijn erop gericht je leerlingen strategisch te leren lezen, met behulp van vijf bewezen leesstrategieën.  
    Newswise
  • Met Mural kunnen leerlingen intuïtief en soepel samenwerken. Mooie app om online met elkaar ideeen uit te wisselen , volgordes aan te geven, postits te verschuiven op een bord.
    MURAL for Education
         
  • Een ECHTE elo. Met ongekende mogelijkheden. OpenSource. Kent sinds kort een hele mooie importmogelijkheid voor VO-Content en Wikiwijs-materiaal. 
    • Interessante interactieve modules, zoals FORUM, WOORDENLIJST, OPDRACHT, LES  en Boeiende modules: OPDRACHT, TEST, ONDERZOEK.  Mindmap, Big Blue Button (video-conferencing), Voortgangsbalk, Feedback, Onderzoek, Snakes and ladders, Digitaal toetsen,Embedding: bestanden, plain text, bestandsmappen zijn de mogelijkheden.
    Moodle
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Met Miro kunnen leerlingen samenwerken. Miro ondersteunt zowel het creatie- als het reflectieproces met een online whiteboard waaraan meerdere leerlingen tegelijkertijd kunnen werken. Deze tool kan handig zijn bij projectonderwijs en bij lessen waarin leerlingen scrummen. Miro is eigenlijk een digitaal whiteboard, een brainstormtool waarin je post-its kunt toevoegen, mindmaps kunt maken, afbeeldingen en video's kunt inladen en nog veel meer. Een belangrijk voordeel van Miro is dat je met je hele groep tegelijkertijd in hetzelfde brainstormbord kunt werken.
    Miro
  • Minecraft is een spel waar je van alles kunt bouwen in een virtuele wereld. Alles wordt gebouwd met vierkante blokken. Dit geldt voor gebouwen, maar ook voor mensen, gras, water en bijvoorbeeld bergen. Je kunt alleen bezig zijn met bouwen, maar je kunt ook met anderen die ingelogd zijn communiceren en verder bouwen. Deze communicatie wordt gedaan in programmeertaal. Veel docenten hebben al lesmateriaal gemaakt waarbij leerlingen in Minecraft kunnen werken aan leerdoelen voor diverse vakken. Zo is er bijvoorbeeld een wereld gemaakt die bestaat uit het oog (biologie) waarbij leerlingen door het oog heen kunnen lopen en het oog van binnenuit door de lens naar buiten kunnen kijken. Een bijzondere manier om Minecraft in te zetten is als online middel om leerlingen/studenten te leren scrummen.    
    Gratis versie
    Betaalde versie iOS
       

Titel

Ga naar de bovenkant