Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 36 items
Aantal per pagina
  • Een goed en gemakkelijk programma voor het maken van een stop-motion-filmpje. Volledig met geluid en effecten te monteren. Je kunt zelfs op één device beginnen en eindigen op een ander. Ergens onderweg is een camera wel nodig. Er zitten handige hulpmiddelen in. Zoals b.v. hulplijnen om een beweging mooier af te bakenen. Of de mogelijkheid om met een green-screen-optie te werken. Als het af is, dan kun je het project exporteren als een film, GIF-animatie, iMessage-sticker, of als printversie.  
    Stop Motion Studio
  • Raptivity is een tool waarmee je zonder programmeerkennis interactieve e-learning content kan ontwerpen. Eigenlijk is Raptivity een ELO, speciaal gericht op interactieve leeractiviteiten. Je kunt verschillende soorten interacties maken, zoals games, presentaties, quizzes en simulaties. Er zijn meer dan 190 interactieve templates beschikbaar die je kan aanpassen aan jouw wensen. Raptivity werkt met verschillende e-learning platforms en is beschikbaar in meerdere talen. Dit kan goed gebruikt worden door docenten om boeiende en effectieve lessen te maken.
    Raptivity
  • GeoEnZo is een wiskundig basispakket voor het digitale schoolbord. Er zitten allerlei tools in zoals de geodriehoek, passer, rekenmachine, 3D figuren en een tool voor statistiek.
    GeoEnZo
  • Webbased whitebord. Gratis versie beschikt al over veel mogelijkheden. Goed samen te gebruiken met Google Classroom of Zoom.
  • Dit is een tool waarmee leerlingen makkelijk animatiefilmpjes kunnen maken en exporteren.
    Flip a Clip
  • Newswise is een methode voor begrijpend lezen in het Engels. Net als bij het razend populaire Nieuwsbegrip, staan in Newswise actuele onderwerpen centraal. Dat zorgt voor gemotiveerde leerlingen, wat leidt tot een beter tekstbegrip en een grotere woordenschat. Newswise verschijnt elke twee weken. De nieuwsteksten zijn altijd gebaseerd op authentieke bronnen en zijn beschikbaar op niveau A1, A2 en B1 van het Europees referentiekader (ERK). De opdrachten bij de teksten zijn erop gericht je leerlingen strategisch te leren lezen, met behulp van vijf bewezen leesstrategieën.  
    Newswise
  • Flipgrid

    Het concept van Flipgrid is eenvoudig: een afgesloten ruimte, waar deelnemers een video kunnen plaatsen van maximaal 5 minuten. Deze video maken ze zelf, met hun smartphone, precies zoals ze gewend zijn van verschillende andere apps. In de besloten groep kan een stelling of vraag gesteld worden en zo krijgt iedereen de kans om hierop te reageren. Nog beter: iedereen heeft ook de kans om de video’s terug te kijken. Door het opnemen van de video’s zo eenvoudig mogelijk te maken kun je er snel mee aan de slag. Je kunt Flipgrid voor een heleboel dingen inzetten, waarbij het met name handig is voor feedback of discussies in de klas. Doordat het zo eenvoudig is om te gebruiken nodigt Flipgrid uit om er gebruik van te maken, iets wat bij onderwijs-apps vaak tegenvalt. Er zit altijd een tijdslimiet aan de opname, dus als leerling moet je goed nadenken wat je precies gaat vertellen. Daarnaast is er veel ruimte om te reageren, zodat er echt gesprekken kunnen ontstaan.  
    Flipgrid
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Wil je videobellen en zoek je een privacyvriendelijk alternatief voor Zoom, Teams etc.? Probeer dan eens Jitsi Meet. Dat is eenvoudig te gebruiken en beter voor je privacy dan de meeste andere oplossingen. Jitsi Meet is een videobeldienst van Jitsi.org, dat begon als een studentenproject voor bellen via internet. Inmiddels is het in handen van een Amerikaans bedrijf (8x8). De dienst is nog steeds non-profit. Bij veel bedrijven is de programmacode geheim, maar niet bij Jitsi. Dit moet vooral vertrouwen wekken: bij ons zitten er geen addertjes onder het gras. Je kunt de dienst gebruiken via het Amerikaanse Jitsi zelf. Mocht dat traag zijn dan kun je ook een andere Jitsi-aanbieder proberen dichter bij huis. In Nederland kun je Jitsi gebruiken via onder andere IT-bedrijf BIT. (Bron: Consumentenbond)  
    Jitsi
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Discord is een chatomgeving vergelijkbaar met Microsoft Teams of Slack. Het wordt veel gebruikt door jongeren om te chatten tijdens het gamen. Je kan er kanalen en groepen maken. En ook in videobellen.  
    Discord
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Mindmeister is een webbased programma waarmee je makkelijk overzichtelijke mindmaps kan maken. Je kan er met verschillende kleuren en vormen werken, tekst opmaken en plaatjes toevoegen. Ook kan je samen tegelijkertijd aan dezelfde mindmap werken.  
    Mindmeister
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Met Miro kunnen leerlingen samenwerken. Miro ondersteunt zowel het creatie- als het reflectieproces met een online whiteboard waaraan meerdere leerlingen tegelijkertijd kunnen werken. Deze tool kan handig zijn bij projectonderwijs en bij lessen waarin leerlingen scrummen. Miro is eigenlijk een digitaal whiteboard, een brainstormtool waarin je post-its kunt toevoegen, mindmaps kunt maken, afbeeldingen en video's kunt inladen en nog veel meer. Een belangrijk voordeel van Miro is dat je met je hele groep tegelijkertijd in hetzelfde brainstormbord kunt werken.
    Miro
  • Met Mural kunnen leerlingen intuïtief en soepel samenwerken. Mooie app om online met elkaar ideeen uit te wisselen , volgordes aan te geven, postits te verschuiven op een bord.
    MURAL for Education
         
  • Met draw.io kunnen leerlingen gedachten en/of kennis ordenen d.m.v. stroomdiagrammen, mindmaps, Venn-diagrammen etc. De tool is eenvoudig te koppelen aan One Drive en Google Drive. Leerlingen kunnen met draw.io ook groepsgewijs samenwerken aan hetzelfde stroomdiagram of aan dezelfde mindmap.  
    DrawIO
  • Met Stop Motion fotografeer je voorwerpen en verplaatst ze steeds heel kleine stukjes zodat het lijkt of ze bewegen. Het is een unieke vorm van verhalen vertellen. Een handige functie is dat je voorwerpen die per ongeluk in beeld zijn gekomen kunt wissen. Verder kun je titels en overgangen toevoegen.  
  • Hiermee kun je een infograhics maken. Dit is niets meer dan een verzameling van informatie, symbolen en cijfers in een visueel jasje. De kracht van een infografic zit in de korte stukken tekst en grafische weergave hiervan.
    Piktochart

Titel

Ga naar de bovenkant