Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 57 items
Aantal per pagina
  • AhaSlides is een veelzijdige interactieve presentatietool waarmee presentatoren boeiende en interactieve presentaties kunnen maken. Met AhaSlides kunnen gebruikers dia's maken met tekst, afbeeldingen, video's en andere multimedia-elementen. Het biedt ook een breed scala aan interactieve functies, zoals live polls, quizzen, Q&A-sessies en brainstormingactiviteiten.
    Ahaslides
  • Classcraft is een educatieve gamification-tool die gebruikt wordt om de betrokkenheid en motivatie van studenten te vergroten in de klas. Het is ontworpen als een platform dat elementen van een rollenspel integreert met het klaslokaal. Met Classcraft kunnen docenten hun klas transformeren in een virtuele avontuurlijke wereld, waarbij studenten personages creëren en punten verdienen door deel te nemen aan positief gedrag, het voltooien van taken en het behalen van academische doelen. Deze punten kunnen vervolgens worden ingewisseld voor beloningen, privileges of andere voordelen. De tool biedt verschillende functionaliteiten, zoals het creëren van quests (zoektochten) en missies, het opstellen van teams en het toepassen van straffen en beloningen. Het stelt docenten ook in staat om de voortgang van studenten bij te houden en te evalueren, en biedt inzichtelijke analyses om het gedrag en de prestaties van studenten te monitoren.
    Classcraft
  • Raptivity is een tool waarmee je zonder programmeerkennis interactieve e-learning content kan ontwerpen. Eigenlijk is Raptivity een ELO, speciaal gericht op interactieve leeractiviteiten. Je kunt verschillende soorten interacties maken, zoals games, presentaties, quizzes en simulaties. Er zijn meer dan 190 interactieve templates beschikbaar die je kan aanpassen aan jouw wensen. Raptivity werkt met verschillende e-learning platforms en is beschikbaar in meerdere talen. Dit kan goed gebruikt worden door docenten om boeiende en effectieve lessen te maken.
    Raptivity
  • GeoEnZo is een wiskundig basispakket voor het digitale schoolbord. Er zitten allerlei tools in zoals de geodriehoek, passer, rekenmachine, 3D figuren en een tool voor statistiek.
    GeoEnZo
  • OpenBoard is een interactief whiteboard waarop je naast allerlei wiskunde, teken en schrijf tools ook allerlei interactieve tools kunt gebruiken zoals o.a. memory, google maps, meerkeuze vragen, afbeeldingen ordenen, video's en websites invoegen.
    OpenBoard
  • Online tool waar je zonder registratie de achtergrond van afbeeldingen kan verwijderen, en daar eventueel andere achtergronden aan toe kunt toevoegen.
    removebg
  • Webbased whitebord. Gratis versie beschikt al over veel mogelijkheden. Goed samen te gebruiken met Google Classroom of Zoom.
  • Bioplek bevat animaties en uitleg van biologische begrippen en processen. Juist dat waar leerlingen moeite mee hebben komt helder in beeld.
    bioplek
  • Lightshot is een tool waarmee je gemakkelijk een screenshot kunt maken en meteen kunt opslaan. Het grote voordeel is datje deze meteen kunt opslaan waar jij wilt. Daarnaast kun je met het maken van de screenshot een aantal zaken toevoegen zoals pijlen, tekst,  kaders en je kunt tekenen in alle kleuren. Zo kun je bijv gemakkelijk een handleiding maken bij een programma online.  
    lightshot
  • Dit is een tool waarmee leerlingen makkelijk animatiefilmpjes kunnen maken en exporteren.
    Flip a Clip
  • In Learnbeat heb jij al je lesmiddelen bij elkaar in één overzichtelijke leeromgeving. Presentaties met quizzen of polls, theorie, opgaven uit het werkboek en digitale toetsen. Je hebt als docent zicht op de voortgang en resultaten van elke leerling. Je kunt zelf heel makkelijk opgaven of een bron toevoegen. Ook kun je leerlingen een gepersonaliseerde leerroute aanbieden in Learnbeat. Zo kan jouw vaksectie of school naar wens vormgeven aan leren-op-maat.  
    Learnbeat
       
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Mindmeister is een webbased programma waarmee je makkelijk overzichtelijke mindmaps kan maken. Je kan er met verschillende kleuren en vormen werken, tekst opmaken en plaatjes toevoegen. Ook kan je samen tegelijkertijd aan dezelfde mindmap werken.  
    Mindmeister
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • CambiumNed is een website voor de Nederlandse taal met duidelijke uitleg voor leerlingen. Er is van alles te vinden over grammatica, spelletjes, poëzie, spelling, lezen, spreken en beargumenteren. Kan voor meerdere niveau's gebruikt worden ook voor het examen. Bevat ook filmpjes en is overzichtelijk en aansprekend voor leerlingen.
    CambiumNed
  • YouTube zal bij iedereen bekend zijn om filmpjes te bekijken, maar YouTube biedt nog veel meer mogelijkheden. Er zijn veel kanalen waar educatieve video's te vinden zijn. Niet alleen voor leerlingen maar ook voor docenten. Van docenten voor docenten bestaat bijv. TED-Ed Educator Talks. Er zijn heel veel kanalen voor docenten om uitleg of instructievideo's te vinden. Met een Google-account kun je video's bekijken en liken en je op kanalen abonneren.  Wil je zelf video's plaatsen op YouTube  dan moet er een kanaal geopend worden. Ook als je al een Google-account hebt, moet je een YouTube-kanaal maken om video's te uploaden, te reageren of playlists te maken. (uitleg over maken YouTube kanaal)  Een playlist kan je zelf aanmaken met te bewaren video's. (Uitleg over het maken van een playlist). Inzetten van uitleg-video's of quiz-video's kan door vooraf de les te laten bekijken om de voorkennis (flipping the classroom) te activeren of de leerlingen te enthousiasmeren. YouTube kan ook ingezet worden als een actieve opdracht door bijv. een vlog te laten maken over een onderwerp en leerlingen dit op YouTube te laten plaatsen. Of een uitleg over een begrip te geven of te laten maken en dit hierop te plaatsen. Er is dan wel een kanaal nodig. Met een tool of app werken, maar niet goed weten hoe deze werkt?  Opzoeken op YouTube en bijna altijd is er een tutorial (handleiding) te vinden om op weg geholpen te worden.  
    YouTube
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Met WikiLinks kun je op een geinige manier door Wikipedia browsen. Meertalig. Diverse media, inclusief een mindmap van je zoekgeschiedenis. Suggesties voor You Tube-filmpjes. Een geheel nieuwe manier van presentatie van artikel-previews. Zoeken naar afbeeldingen. ICloud-synchronisatie van zoekgeschiedenis en favorieten. Wikilinks-resultaten zijn goed te delen via sociale media.  
    WikiLinks

Titel

Ga naar de bovenkant