Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 47 items
Aantal per pagina
  • Infogram is een website waarmee je gemakkelijk mooie grafieken, kaarten en infographics kunt maken zonder dat je daarvoor technische kennis nodig hebt. Met Infogram kun je complexe informatie en gegevens op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier visualiseren. Infogram is daarmee een krachtige tool voor het creëren van interactieve infographics, grafieken en datavisualisaties. Met Infogram kunnen gebruikers op een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier informatie presenteren.
    Infogram
  • OpenBoard is een interactief whiteboard waarop je naast allerlei wiskunde, teken en schrijf tools ook allerlei interactieve tools kunt gebruiken zoals o.a. memory, google maps, meerkeuze vragen, afbeeldingen ordenen, video's en websites invoegen.
    OpenBoard
  • Met GoSoapBox kun je snel en simpel tussentijds feedback vragen in een leerproces.
    gosoapbox
  • Met Wordwall maak je verschillende soorten digitale oefeningen. Richting gamification. Dit programma heeft een heleboel templates die je kunt gebruiken en aanpassen voor je les. Denk aan bingo,  kruiswoord puzzels maken, whack a mole etc. Ook kun je al gemaakte lessen zoeken en vinden over allerlei onderwerpen.  
    Wordwall
  • Exitticket is een kleine tool die supersnel ingezet kan worden. Een exitticket is een tactiek voor formatief evalueren. Klassiek is een exitticket een kaartje met een vraag die je leerlingen in de les geeft. Zij moeten het kaartje met hun antwoord dan bij de docent inleveren bij het verlaten van de les. Hiermee kan je bijvoorbeeld een begrip toetsen, een korte som checken, of vragen wat ze van de les vonden. Je laat de leerlingen kort één of een paar kleine vragen beantwoorden. Je kan ook een youtube filmpje aan je vraag toevoegen. Als antwoord kan je verschillende antwoordvormen kiezen, zoals een open vraag, schaal, meerkeuze, ja/nee, tekenbord, of foto insturen. Je kan je exitticket een eigen uiterlijk geven, al zijn de opmaakopties beperkt. Je kan ook aangeven of leerlingen anoniem mogen antwoorden. De exitticket kan je op meerdere manieren aan de leerlingen geven: middels een url, een tekstcode, of een QR-code (die je dus ook kan printen voor ze). Als docent kan je de antwoorden vervolgens bekijken per leerling en per vraag. Als school kan je een licentie aanschaffen waarbij je ook templates voor tickets voor jouw school alvast neer kan zetten, die kunnen andere docenten dan ook gebruiken.  
    Exitticket
  • Een online tool die door docenten gebruikt kan worden om leerlingen tijdens de les antwoord te laten geven op één of meer meerkeuzevragen, goed/fout-vragen, open vragen en/of stellingen.  Leerlingen kunnen tegelijkertijd de vragen beantwoorden maar het is ook mogelijk om de vragen te mixen en de leerlingen in eigen tempo te laten werken. Wanneer dezelfde vragen tegelijkertijd beantwoord worden, kan de docent via zijn scherm de verlopen tijd (b.v. op digibord) laten zien. En via badges/iconen, wie nog moet beantwoorden. Naderhand zijn de gegeven antwoorden van de leerlingen zichtbaar (en kunnen evt. besproken worden). Leerlingen krijgen na hun antwoord gelijk feedback. Voortgang kan ook naar ouders gemaild worden. Er kan een klas samengesteld worden, o.a. ook via Classroom. De quiz kan ook door de leerling op eigen gelegenheid nagespeeld worden. Naast een quiz kan ook een les gemaakt worden als een PowerPoint.  
    Quizizz
  • Dit is een tool waarmee leerlingen makkelijk animatiefilmpjes kunnen maken en exporteren.
    Flip a Clip
  • In Learnbeat heb jij al je lesmiddelen bij elkaar in één overzichtelijke leeromgeving. Presentaties met quizzen of polls, theorie, opgaven uit het werkboek en digitale toetsen. Je hebt als docent zicht op de voortgang en resultaten van elke leerling. Je kunt zelf heel makkelijk opgaven of een bron toevoegen. Ook kun je leerlingen een gepersonaliseerde leerroute aanbieden in Learnbeat. Zo kan jouw vaksectie of school naar wens vormgeven aan leren-op-maat.  
    Learnbeat
       
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Deze tool helpt bij het maken van een lesplanning waarbij fysieke activiteiten en online activiteiten evenwichtig zijn verdeeld. Zes manieren van leren vormen de basis van deze tool:
      1. kennis opnemen (acquiring)
      2. uitzoeken (inquiring)
      3. discussiëren (discussing)
      4. oefenen/uitvoeren (practicing)
      5. samenwerken (collaborating)
      6. maken (producing)
    Future Learn lesontwerp tool
     
  • Mindmeister is een webbased programma waarmee je makkelijk overzichtelijke mindmaps kan maken. Je kan er met verschillende kleuren en vormen werken, tekst opmaken en plaatjes toevoegen. Ook kan je samen tegelijkertijd aan dezelfde mindmap werken.  
    Mindmeister
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Een digitaal toetsingsplatform dat de meest gebruikte vraagtypes bevat en geschikt is voor formatief en summatief toetsen. De echte meerwaarde van het programma zit echter in de nabespreking, in de CO-Learning module. Je neemt een toets af en vervolgens bespreek je hem op een interactieve manier. Studenten kijken elkaars toetsen anoniem na waardoor ze kritisch nadenken over de stof en van elkaars fouten leren.  
    TEST-CORRECT
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Met WikiLinks kun je op een geinige manier door Wikipedia browsen. Meertalig. Diverse media, inclusief een mindmap van je zoekgeschiedenis. Suggesties voor You Tube-filmpjes. Een geheel nieuwe manier van presentatie van artikel-previews. Zoeken naar afbeeldingen. ICloud-synchronisatie van zoekgeschiedenis en favorieten. Wikilinks-resultaten zijn goed te delen via sociale media.  
    WikiLinks
  • Desmos is een krachtig programma om grafieken mee te tekenen en lessen te maken. Op een tablet kun je alleen de grafische rekenmachine gebruiken om grafieken te tekenen. Er zijn veel voorbeelden beschikbaar en je kunt ook afbeeldingen toevoegen. Op een laptop heb je naast de grafische rekenmachine, een simpele rekenmachine, een wetenschappelijke rekenmachine, een rekenmachine voor matrices en een tool om geometrische figuren mee te tekenen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om lessen te maken, klassen te maken en lessen te delen met klassen. Je kunt ook reageren op gemaakt werk, bovendien is het geschikt gemaakt voor afstandsleren. Er staan al veel lessen met een handleiding klaar die je zo kunt gebruiken. Op YouTube staan veel informatiefilmpjes. De wetenschappelijke rekenmachine van Desmos is op een tablet als losse app te downloaden.
    Desmos
  • Met Microsoft Forms kan je simpel een vragenlijst maken. Met een uitgebreide enquête kan je digitaal meningen, resultaten en ideeën verzamelen. Het is vergelijkbaar met Google Forms. Naast dat je vragenlijsten (enquêtes) kan maken, kan je met Forms ook een Quiz maken.  
    Microsoft Forms
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Tover papieren tests om in interactieve quizzen of werkbladen die werken op iPads, Chromebooks of om het even welk ander toestel.  Zijn educatieve spelletjes meer je ding? Maak je eigen kruiswoordraadsels, bingo- of memoryspelletjes, en nog veel meer. Gebruik bookwidgets om een fantastische escape room te maken. Kortom mogelijkheden genoeg.  
    BookWidgets
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet

Titel

Ga naar de bovenkant