Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 47 items
Aantal per pagina
  • Met Padlet kun je online prikborden maken die je klaar kunt zetten voor een groep leerlingen. Je kunt er lesstof op bundelen en ook kun je het prikbord delen met anderen. Leerlingen kun er live in samenwerken, zodat iedereen de uitkomsten van je opdracht, discussie, vragen ed. live op het digitale prikbord ziet. Ideaal om naderhand de opbrengsten met elkaar te bespreken... Als blijkt dat leerlingen de weg kwijt kunnen raken in de elo dan kan een padlet uitkomst bieden om de stof en de bijbehorende opdrachten overzichtelijker te structureren. Leerlingen zijn hier heel tevreden over.  
    Padlet
       
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Met Formative kun je online toetsen maken. Bijzonder is dat je leerlingen ook een tekening kunt laten maken bij een plaatje en je kunt vragen stellen n.a.v. een video die je daar geplaatst hebt.
    Formative
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Een ECHTE elo. Met ongekende mogelijkheden. OpenSource. Kent sinds kort een hele mooie importmogelijkheid voor VO-Content en Wikiwijs-materiaal. 
    • Interessante interactieve modules, zoals FORUM, WOORDENLIJST, OPDRACHT, LES  en Boeiende modules: OPDRACHT, TEST, ONDERZOEK.  Mindmap, Big Blue Button (video-conferencing), Voortgangsbalk, Feedback, Onderzoek, Snakes and ladders, Digitaal toetsen,Embedding: bestanden, plain text, bestandsmappen zijn de mogelijkheden.
    Moodle
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Een site waarmee je vlotte cartoon/animatie- achtige presentaties mee kunt maken.
    PowToon
  • Een online tool die door docenten gebruikt kan worden om leerlingen tijdens de les antwoord te laten geven op één of meer meerkeuzevragen, goed/fout-vragen, open vragen en/of stellingen, quiz.  Na het beantwoorden van de vragen is een uitgebreide rapportage op te vragen. Er is een aparte Teacher en Student inlog. Wat docenten hiervan zeggen: met een dergelijke digitale quiz is het mogelijk om het kennisniveau van de leerlingen te bepalen waarna niveaugroepen kunnen worden ingedeeld. De niveaugroepen gaan vervolgens aan het werk aan de hand van de opdrachten die voor hen klaar staan in de elo (=differentiëren). De docent krijgt hierdoor tijd om aandacht te besteden aan de leerlingen met de grootste behoefte aan verlengde instructie. dit kan alleen als er zicht is op de vorderingen van de leerlingen. Het administreren van vorderingen per leerling vergt een extra inspanning die eenvoudiger wordt door een dergelijke quiztool in te zetten.
    Socrative
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Met TinkerCAD kun je 3D-ontwerpen. Je ontwerpen zijn er ook mee om te zetten naar bestanden voor een 3D-printer. Sinds het najaar van 2017 kun je met TinkerCAD ook elektrische circuits en Arduino projecten simuleren. Je kunt dus gewoon online met elektronica aan de slag zonder dat je de apparatuur en componenten ervoor nodig hebt.
    TinkerCAD
  • Op verschillende manieren collages maken met tekst, plaatjes en stickers.
    PhotoGrid voor iOS
     
    Foto Grid voor Android
  • Een tool in een Powerpoint waarmee je leerlingen tijdens de PowerPointpresentatie kan laten stemmen via sms en / of internet. In een dia kunt u een vraag of stelling plaatsen, waarna de deelnemers kunnen reageren met bijvoorbeeld een mobiele telefoon. De resultaten zijn direct zichtbaar in de presentatie. Je kunt op deze wijze het onderwijs verlevendigen en interactiever maken.
    Sendsteps
     
  • Op leraar24 vindt u veel video’s en dossiers voor het onderwijs. Het is een online platvorm voor leraren vol inspirerende en interessante video’s en artikelen. In weblogs laten vakgenoten zien wat hen bezighoudt of hoe ze problemen oplossen. Ook worden resultaten uit wetenschappelijk onderzoek toegankelijk gemaakt en vertaald naar de onderwijspraktijk.
    Leraar24
  • Blendspace is een tool die je in staat stelt om binnen vijf minuten de mooiste lessen te ontwikkelen. Zelfs wanneer je over een onderwerp nauwelijks tot niks weet. Je kunt het zien als een soort online interactieve Powerpoint. Je kunt binnen een paar keer klikken Youtube video’s toevoegen, foto’s vanaf je computer uploaden, eigen bestanden, tekstblokken en je kunt zelfs een quiz erin verwerken! Wanneer je les klaar is, kun je deze opslaan en gemakkelijk delen met leerlingen en collega-docenten.
    BlendSpace
  • Een draaiend wiel welke je kunt voorzien van namen of vragen om voorkeuren te voorkomen als docent.
    Wheeldecide
     
  • Met Google formulieren kun je gemakkelijk en op efficiënte wijze evenementen plannen, enquêtes rondsturen, polls houden, leerlingen overhoren of andere gegevens verzamelen. U kunt een formulier maken vanuit Google Drive of vanuit een bestaande spreadsheet die de reacties op uw formulier kan registreren.
    Google Formulieren
  • Bewaar en organiseer je ideeën via deze tool.
    Popplet online
  • Een gratis tool waarmee video's kunnen worden ingekort en voorzien van geluidopnames, open vragen, meerkeuzevragen en commentaar.
    Edpuzzle
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Met Tagxedo kun je een wordcloud/woordwolk maken. Erg leuk om toe te passen om bepaalde begrippen op een creatieve manier weer te geven. Je kunt begrippen zelf toevoegen en de vorm waarin het gepresenteerd wordt zelfs aanpassen. Dat geldt voor kleuren, lettertypes, vorm van het eindproduct en meer...
    Tagxedo
  • App om digitaal geeltjes 'sticky notes' te plakken, allemaal gezamenlijk op één prikbord. De geeltjes mogen ook foto's bevatten.
    Lino

Titel

Ga naar de bovenkant