Fase 6: afsluiten op kernbegrippen en vooruitblikken op nieuwe leerstof

Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 26 items
Aantal per pagina
 • Om niet te veel data op een aantrekkelijke manier te presenteren is dit een ideale tool. Er is keuze uit 15 gratis templates maar een eigen infografic maken is ook mogelijk. Het werkt vrij eenvoudig, na het kiezen van de template kan je eenvoudig tekstblokken en afbeeldingen erin slepen en opmaken. Probeer wel eerst wat uit want je moet het design goed kiezen, omdat sommige objecten alleen in bepaalde designs beschikbaar zijn. Er zitten geen diagrammen in. Diagrammen zijn wel in te voegen maar dat moet via eigen afbeeldingen in blokken aanmaken en vraagt qua opmaak. Voor de opmaak zijn naast tekst, (veel) objecten, (enkele) grafieken, media en simpel tekenen beschikbaar.
  easelly
  iOS Easselly 
 • Sutori is een tool waarmee een docent al zijn lesmateriaal op 1 plek kwijt kan. Filmpjes, tekst alles kan er in. Daarna kunnen leerlingen het bekijken en samenwerken binnen Sutori om een opdracht in te leveren.
  Sutori
 • Trello is een gratis, flexibel en visueel hulpmiddel om samen te werken. Het kan worden gebruikt om leerprocessen op projectbasis aan te pakken en daarnaast samenwerking en discussie mogelijk te maken.
  Trello
 • GoLabz is een website en internationale community waarop meer dan 500 online laboratoria (labs) worden aangeboden die docenten kunnen inzetten tijdens hun lessen. Met deze online labs kunnen leerlingen experimenten uitvoeren met data en apparatuur die niet standaard in de klas beschikbaar is en die, waar nodig, vereenvoudigd kunnen worden om ze dichter bij de leerlingen te brengen.
  Go Labz eu
 • Met Mindomo kun je snel een uitgebreide aantrekkelijke MindMap aanmaken.
  Mindomo
 • App om instructies en toetsen te maken en klassikaal af te nemen.
  Nearpod
 • Sommige begrippen hebben meerdere betekenissen, afhankelijk van de context waarin dat woord wordt gebruikt. Onderstaand een voorbeeld hoe leerlingen één begrip van meerdere kanten kunnen verkennen en elkaars bevindingen met elkaar uitwisselen door de onderstaande tools te combineren.
 • Met Phet Colorado heb je honderden applicaties binnen handbereik die de lessen kunnen ondersteunen. Je kunt ze online gebruiken of downloaden. Er applicaties op van verschillende vakken, zoals wiskunde, natuurkunde, scheikunde en aardrijkskunde.
  Phet Colorado
 • App om digitaal geeltjes 'sticky notes' te plakken, allemaal gezamenlijk op één prikbord. De geeltjes mogen ook foto's bevatten.
  Lino
 • Met Tagxedo kun je een wordcloud/woordwolk maken. Erg leuk om toe te passen om bepaalde begrippen op een creatieve manier weer te geven. Je kunt begrippen zelf toevoegen en de vorm waarin het gepresenteerd wordt zelfs aanpassen. Dat geldt voor kleuren, lettertypes, vorm van het eindproduct en meer...
  Tagxedo
 • Een gratis tool waarmee video's kunnen worden ingekort en voorzien van geluidopnames, open vragen, meerkeuzevragen en commentaar.
  Edpuzzle
 • Bewaar en organiseer je ideeën via deze tool.
  Popplet online
 • Met Google formulieren kun je gemakkelijk en op efficiënte wijze evenementen plannen, enquêtes rondsturen, polls houden, leerlingen overhoren of andere gegevens verzamelen. U kunt een formulier maken vanuit Google Drive of vanuit een bestaande spreadsheet die de reacties op uw formulier kan registreren.
  Google Formulieren
 • Edueto is een ICT tool waarmee je verschillende educatieve oefeningen kunt maken, zoals multiple choice quizzen, gatenteksten, matchingsoefeningen, schrijfoefeningen, sorteeroefeningen, vergelijkingen, sleepoefeningen en volgorde-oefeningen.
  Edueto
 • Een draaiend wiel welke je kunt voorzien van namen of vragen om voorkeuren te voorkomen als docent.
  Wheeldecide
   
 • Blendspace is een tool die je in staat stelt om binnen vijf minuten de mooiste lessen te ontwikkelen. Zelfs wanneer je over een onderwerp nauwelijks tot niks weet. Je kunt het zien als een soort online interactieve Powerpoint. Je kunt binnen een paar keer klikken Youtube video’s toevoegen, foto’s vanaf je computer uploaden, eigen bestanden, tekstblokken en je kunt zelfs een quiz erin verwerken! Wanneer je les klaar is, kun je deze opslaan en gemakkelijk delen met leerlingen en collega-docenten.
  BlendSpace

Zoek lessen en hulpmiddelen

show blocks helper

Bronnen

Vakgebied

Beheersingsniveau (Bloom)

Leeractiviteiten

Groepsgrootte

Interactieve kwaliteit

Gebruiker

Besturingssysteem

preloader