Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 20 items
Aantal per pagina
  • Een site en app waarmee je op een plaatje knoppen “plakt” waar informatie achter schuil gaat zoals tekst of video. Lesidee (aardrijkskunde): Het begrip 'globalisering' wordt geïntroduceerd. De leerlingen zijn ingedeeld in groepen. Iedere groep is gekoppeld aan één continent. De leerlingen zoeken de betekenis van het woord 'globalisering' op vanuit het perspectief van het continent van hun groep (leerlingen hebben hiertoe wat hulpvragen per continent gekregen). De uitkomst plaatsen leerling op de juiste plaats op het plaatje van de wereldkaart in Thinglink. Binnen een lesuur hebben de leerlingen per continent in één zin de betekenis van het woord globalisering samengevat. Het tot stand komen van deze samenvattingen is live zichtbaar op het digibord. Zichtbaar wordt hoezeer het begrip globalisering per continent een andere betekenis blijkt te hebben. Naar aanleiding hiervan vindt een klassengesprek plaats om het begrip globalisering nader te duiden.
    ThingLink
  • Een site met allemaal korte en duidelijke reken en wiskunde filmpjes. Het is een website waar leerlingen kunnen zoeken en docenten een leerlijst (een soort playlist) kunnen samenstellen met voor hen relevante oefeneningen, websites en video's met uitleg.
    Clip Scool
    Listr
     
  • Duolingo biedt – gratis, zonder advertenties, zonder in-app aankopen – ruim veertig taalcursussen in meer dan twintig talen. Verdienen doet Duolingo aan het laten vertalen van teksten door gebruikers. Allez, aan de slag. Ik kies Frans uit Engels om mijn school-Frans op te frissen. Wie Engels als brontaal neemt, heeft veruit de meeste keus. Vanuit het Nederlands kun je enkel Engels leren.
    Duolingo
     
  • Je kunt je op deze website inschrijven voor een thema en dan koppelt de site jou aan een docent ergens op de wereld. Met de leerlingen uit die klas ga je met elkaar schrijven over dit onderwerp.
    Pen Pal Schools
  • Om niet te veel data op een aantrekkelijke manier te presenteren is dit een ideale tool. Er is keuze uit 15 gratis templates maar een eigen infografic maken is ook mogelijk. Het werkt vrij eenvoudig, na het kiezen van de template kan je eenvoudig tekstblokken en afbeeldingen erin slepen en opmaken. Probeer wel eerst wat uit want je moet het design goed kiezen, omdat sommige objecten alleen in bepaalde designs beschikbaar zijn. Er zitten geen diagrammen in. Diagrammen zijn wel in te voegen maar dat moet via eigen afbeeldingen in blokken aanmaken en vraagt qua opmaak. Voor de opmaak zijn naast tekst, (veel) objecten, (enkele) grafieken, media en simpel tekenen beschikbaar.
    easelly
    iOS Easselly 
  • Prowise levert de software in combinatie met haar digibord.
    PROWISE PRESENTER
  • Hiermee kun je een infograhics maken. Dit is niets meer dan een verzameling van informatie, symbolen en cijfers in een visueel jasje. De kracht van een infografic zit in de korte stukken tekst en grafische weergave hiervan.
    Piktochart
  • Woordzoekermaken is een tool waarmee online woordzoekers gemaakt kunnen worden. Je gaat naar de site. Hier moet je je eerst registeren. Vul in het vak de woorden in welke je wilt gebruiken, gescheiden door een komma. Dan klik je op puzzel maken en je krijgt het resultaat. Deze kun je dan printen of delen.
    Woordzoekermaken
  • Makkelijke site om te discussiëren met lln over een onderwerp. Makkelijke interactie met lln of collega’s over een onderwep.
    Tricider
  • Trello is een gratis, flexibel en visueel hulpmiddel om samen te werken. Het kan worden gebruikt om leerprocessen op projectbasis aan te pakken en daarnaast samenwerking en discussie mogelijk te maken.
    Trello
  • Met mijnschrift.nl maken leerlingen foto's van schriftelijk (t)huiswerk en sturen dat in bladervorm naar hun docent op. Die het vervolgens kan nakijken en notities kan teruggeven. Leerlingen en docenten kunnen markeringen, bladwijzers en notities aanbrengen.
    Mijnschrift.nl
  • Desmos is een krachtig programma om grafieken mee te tekenen en lessen te maken. Op een tablet kun je alleen de grafische rekenmachine gebruiken om grafieken te tekenen. Er zijn veel voorbeelden beschikbaar en je kunt ook afbeeldingen toevoegen. Op een laptop heb je naast de grafische rekenmachine, een simpele rekenmachine, een wetenschappelijke rekenmachine, een rekenmachine voor matrices en een tool om geometrische figuren mee te tekenen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om lessen te maken, klassen te maken en lessen te delen met klassen. Je kunt ook reageren op gemaakt werk, bovendien is het geschikt gemaakt voor afstandsleren. Er staan al veel lessen met een handleiding klaar die je zo kunt gebruiken. Op YouTube staan veel informatiefilmpjes. De wetenschappelijke rekenmachine van Desmos is op een tablet als losse app te downloaden.
    Desmos
  • Met Wordwall maak je verschillende soorten digitale oefeningen. Richting gamification. Dit programma heeft een heleboel templates die je kunt gebruiken en aanpassen voor je les. Denk aan bingo,  kruiswoord puzzels maken, whack a mole etc. Ook kun je al gemaakte lessen zoeken en vinden over allerlei onderwerpen.  
    Wordwall
  • EducaPlay is een veelzijdige online educatieve tool die gebruikers in staat stelt interactieve leeroefeningen te maken en te delen. Met deze tool kunnen leerkrachten en studenten diverse activiteiten ontwerpen, zoals quizzen, kruiswoordpuzzels, woordzoekers, dialoogopdrachten en meer. Je kunt zelf quizjes klaarmaken als docent en deze vervolgens delen via Teams of Google Classroom.  
    Educaplay
  • Raptivity is een tool waarmee je zonder programmeerkennis interactieve e-learning content kan ontwerpen. Eigenlijk is Raptivity een ELO, speciaal gericht op interactieve leeractiviteiten. Je kunt verschillende soorten interacties maken, zoals games, presentaties, quizzes en simulaties. Er zijn meer dan 190 interactieve templates beschikbaar die je kan aanpassen aan jouw wensen. Raptivity werkt met verschillende e-learning platforms en is beschikbaar in meerdere talen. Dit kan goed gebruikt worden door docenten om boeiende en effectieve lessen te maken.
    Raptivity
  • Wizer.me is een online platform dat docenten helpt bij het maken van interactieve werkbladen en lessen voor hun studenten. Het stelt gebruikers in staat om aangepaste opdrachten te maken en deze te delen met studenten. Wizer.me biedt een breed scala aan interactieve tools, zoals drag-and-drop, multiple choice, open vragen en nog veel meer, waardoor docenten hun lesmateriaal kunnen aanpassen aan de behoeften en niveaus van hun studenten. Het platform beschikt ook over functies zoals automatische correctie, beoordeling en feedback, waardoor het beoordelingsproces voor docenten wordt vereenvoudigd.
    Wizer.me

Titel

Ga naar de bovenkant