Aanmelden verplicht

Je ziet nu item 1 - 10 van totaal 10 items
Aantal per pagina
 • Makkelijke site om te discussiëren met lln over een onderwerp. Makkelijke interactie met lln of collega’s over een onderwep.
  Tricider
 • Woordzoekermaken is een tool waarmee online woordzoekers gemaakt kunnen worden. Je gaat naar de site. Hier moet je je eerst registeren. Vul in het vak de woorden in welke je wilt gebruiken, gescheiden door een komma. Dan klik je op puzzel maken en je krijgt het resultaat. Deze kun je dan printen of delen.
  Woordzoekermaken
 • Met deze tool kun je leerlingen online kruiswoordpuzzels laten maken. Zo kun je nagaan wat leerlingen hebben onthouden van de lesstof. Werkwijze: Ga naar de website (onderstaande knop) en registreer. Vul bij stap 1 een titel in voor de puzzel. Vul bij stap 2 hoeveel hokjes u puzzel breed en hoog mag worden Vul bij stap 3 de maat in die u de puzzel wilt geven Vul bij stap 4 de vragen en de antwoorden in. Voer eerst het antwoord in, geef dan een spatie en tik vervolgens de vraag in. Klik tot slot: Create my puzzle
  Puzzlemaker
 • Hiermee kun je een infograhics maken. Dit is niets meer dan een verzameling van informatie, symbolen en cijfers in een visueel jasje. De kracht van een infografic zit in de korte stukken tekst en grafische weergave hiervan.
  Piktochart
 • In Jigsaw Planet kun je van een afbeelding of een foto een online puzzel maken. Het werkt heel eenvoudig. Je uploadt een afbeelding, kiest voor een aantal stukjes en klikt op create. Vervolgens genereert Jigsaw Planet een puzzel van de afbeelding. Je kunt ervoor kiezen dat de stukjes nog gedraaid moeten worden, je kunt een afbeelding van de puzzel laten zien of de afbeelding licht op de achtergrond tonen om zo het maken van de puzzel wat te vereenvoudigen. Met een gratis account bewaar je de puzzels die je al gemaakt hebt. Ook vinden leerlingen het leuk om zelf puzzels te maken. Na het maken van een puzzel, kan de link gedeeld worden met de leerlingen (wel eerst registreren). Je kunt zelf bepalen hoeveel stukjes en welke vorm de stukjes krijgen.
  Jigsawpuzzel
 • Om niet te veel data op een aantrekkelijke manier te presenteren is dit een ideale tool. Er is keuze uit 15 gratis templates maar een eigen infografic maken is ook mogelijk. Het werkt vrij eenvoudig, na het kiezen van de template kan je eenvoudig tekstblokken en afbeeldingen erin slepen en opmaken. Probeer wel eerst wat uit want je moet het design goed kiezen, omdat sommige objecten alleen in bepaalde designs beschikbaar zijn. Er zitten geen diagrammen in. Diagrammen zijn wel in te voegen maar dat moet via eigen afbeeldingen in blokken aanmaken en vraagt qua opmaak. Voor de opmaak zijn naast tekst, (veel) objecten, (enkele) grafieken, media en simpel tekenen beschikbaar.
  easelly
  iOS Easselly 
 • Trello is een gratis, flexibel en visueel hulpmiddel om samen te werken. Het kan worden gebruikt om leerprocessen op projectbasis aan te pakken en daarnaast samenwerking en discussie mogelijk te maken.
  Trello
 • Je kunt je op deze website inschrijven voor een thema en dan koppelt de site jou aan een docent ergens op de wereld. Met de leerlingen uit die klas ga je met elkaar schrijven over dit onderwerp.
  Pen Pal Schools
 • Duolingo biedt – gratis, zonder advertenties, zonder in-app aankopen – ruim veertig taalcursussen in meer dan twintig talen. Verdienen doet Duolingo aan het laten vertalen van teksten door gebruikers. Allez, aan de slag. Ik kies Frans uit Engels om mijn school-Frans op te frissen. Wie Engels als brontaal neemt, heeft veruit de meeste keus. Vanuit het Nederlands kun je enkel Engels leren.
  Duolingo
   
 • Een site en app waarmee je op een plaatje knoppen “plakt” waar informatie achter schuil gaat zoals tekst of video. Lesidee (aardrijkskunde): Het begrip 'globalisering' wordt geïntroduceerd. De leerlingen zijn ingedeeld in groepen. Iedere groep is gekoppeld aan één continent. De leerlingen zoeken de betekenis van het woord 'globalisering' op vanuit het perspectief van het continent van hun groep (leerlingen hebben hiertoe wat hulpvragen per continent gekregen). De uitkomst plaatsen leerling op de juiste plaats op het plaatje van de wereldkaart in Thinglink. Binnen een lesuur hebben de leerlingen per continent in één zin de betekenis van het woord globalisering samengevat. Het tot stand komen van deze samenvattingen is live zichtbaar op het digibord. Zichtbaar wordt hoezeer het begrip globalisering per continent een andere betekenis blijkt te hebben. Naar aanleiding hiervan vindt een klassengesprek plaats om het begrip globalisering nader te duiden.
  ThingLink

Zoek lessen en hulpmiddelen

show blocks helper

Bronnen

Vakgebied

Lesfase

Beheersingsniveau (Bloom)

Leeractiviteiten

Groepsgrootte

Interactieve kwaliteit

Gebruiker

Besturingssysteem

preloader