Werken met ICT vraagt regelmatig om wat geduld en doorzettingevermogen. Neem zoiets als Feedbackfruits. Feedbackfruits is een prachtige applicatie waarbij leerlingen/studenten iets in kunnen leveren en anderen daar feedback op kunnen geven.

De school waar ik werkzaam ben heeft een licentie en deze licentie is gekoppeld aan de electronische leeromgeving. Dat is handig want via de electronische leeromgeving kunnen mijn studenten naadloos, zonder extra inlog in Feedbackfruits komen.

Dit schooljaar ben ik echter overgestapt van de electronische leeromgeving naar Teams. Ik had al een tijd geleden gezien dat het ook mogelijk is om Feedbackfruits in Teams te benaderen. Maar dat werkte niet. Het lukte niet om Feebackfruits te koppelen.

Diverse omwegen schoten door mijn hoofd: ‘dan maar handmatig doen’ of ‘dan toch maar een omgeving aanmaken in de electronische leeromgeving’.

Ik besloot om eerst de helpdesk te bellen. Of ze me later terug konden bellen. ‘Tuurlijk, maar niet al te veel later want ik wil er morgen gebruik van maken’.

’s Middags werd ik teruggebeld. Ze hadden zelf wat zitten puzzelen en gevonden wat ik kon doen. Ik moest op een knopje klikken dat ik nog niet eerder gezien had. Het magische gebeurde. De applicatie koppelde, ik moest één keer inloggen en toen kon ik de boel verder inrichten. Nu kijken hoe dat morgen uitpakt!

logo Feedback Fruits