Vandaag kwam ik mijn lokaal binnen. De ramen en deuren waren nog dicht. Op mijn eigen meegenomen thermometer was het 16 graden. Vanwege de coronamaatregelen is de verwarming lager gezet omdat de ramen tijdens de lessen op een kiepstand open moeten en de klasdeur ook. Ik had me weer heel dik aangekleed met extra dikke truien en meerdere onderlagen, alsof het vriest. Zelfs met 32 kinderen in de klas blijft het koud. Tijdens de pauze zet ik, op advies van de schoolleiding ook nog even de buitendeur open om extra te luchten.

Na een paar uur lesgeven is het nog steeds 16 graden. Op zich heb ik wel lekker les gegeven, maar het was wel vooral heel koud. Het is vandaag gelukt om met alle leerlingen die om wat voor reden dan ook thuiszitten heel even contact te hebben. Ze kunnen niet allemaal de opdrachten thuis uitvoeren omdat ze niet allemaal thuis verf en/of klei hebben. Even contact hebben doet ook al wat.

Op weg naar huis zit ik met mijn jas aan in mijn auto met de verwarming lekker hoog (standje sauna). Terug rijdend naar huis peins ik me suf wat ik morgen nog voor extra warms aan kan trekken. Ik wil er natuurlijk ook nog een beetje ‘normaal’ uitzien, voor zover dat met al die laagjes gaat. Na een stukje rijden begin ik eindelijk weer warm te worden en kan ik mij wat meer ontspannen. Ik geniet ervan, maar het maakt me slaperig. Ogen open houden, ik moet nog een half uur rijden!