Helaas was de technische test negatief. Jammer. Wat ik gister had bedacht kon niet doorgaan. Met elkaar hebben we een ‘work around’ bedacht. De webinar planning en de powerpoint en de begeleidende materialen heb ik daarop aangepast. Maar ja, haastige spoed is zelden goed. Het klopte dus niet helemaal en dat wreekte zich tijdens het webinar. Het werd een beetje een chaos en dat was nou juist net niet de bedoeling.

Afijn, dat heeft een positieve kant en een negatieve kant. Positief is dat ik me technisch verder bekwaamd heb. Het heeft niet gewerkt, maar ik ben wel een hoop wijzer geworden. Negatief is natuurlijk die ezel die steeds weer tegen diezelfde steen stoot. Als geen ander weet ik dat het belangrijk is om met technologie te werken waarvan je als docent weet dat het werkt. En tsja, dan is wat didactisch wenselijk is technisch niet altijd mogelijk. Kiezen voor technische veiligheid en de didactiek daarop aanpassen heeft dan de voorkeur boven andersom. Zeker met grotere groepen.

Gisteren was er met 17 personen niet zo’n heel grote groep aanwezig tijdens het webinar. De deelnemers zijn ook een hoop wijzer geworden over de techniek. Ik hoop dat het hen niet al te veel ontmoedigt. Dinsdag zie ik ze weer. Dan kom ik er nog maar even op terug. Dergelijke momenten gaan we de komende tijd nog regelmatig meemaken….