Vandaag mochten studenten zelf kiezen waar ze zich het meest comfortabel bij voelden. Degenen zonder klachten mochten naar school komen. Degenen met verschijnselen en in afwachting van een test of uitslag moesten thuis blijven en de lessen online volgen.

Ongeveer de helft van de groep was fysiek aanwezig. Vrijwel alle werkgroepjes hadden groepsleden thuis zitten. Er was één groep volledig online.

De student die als eerste besmet was danst en zingt inmiddels weer rond. Ze is duidelijk wat afgevallen en ze zegt dat ze nog moeite heeft met concentreren en dat ze bij fysieke inspanning snel buiten adem is. Het was fijn om haar fysiek te zien. Tijdens het werken hielden de aanwezige werkgroepgenoten uit zichzelf gepaste afstand. De schrik zit er bij iedereen echt nog in.

Komende woensdag gaan de studenten het lesmateriaal dat ze tot dusver hebben ontwikkeld op elkaar uitproberen. Dat doen we met de parallelgroep. In die groep is echter tot dusver niemand besmet geraakt en de groep neemt het niet zo nauw met de maatregelen. Dat uitproberen gaan we daarom, uit voorzorg, online doen. Het is meteen een goede oefening. In deze tijd moeten alle docenten een plan B paraat hebben. Eerst schrikkende studenten daarvan. Maar al binnen een half uur hebben alle groepen bedacht hoe ze het door hen ontwikkelde fysieke lesmateriaal ook online uit kunnen voeren. Deze generatie toekomstige docenten past zich snel aan de realiteit aan!