Hoe het op school gaat momenteel? Bij M. gaat het ongeveer zo:

Ieder uur zit ik in een ander lokaal en dan sluit ik eerst laptop aan, opstarten en vervolgens op de iPad Teams opstarten, snoertjes aansluiten op lichtnet omdat Teams vreselijk veel energie gebruikt. Aan het eind van de les laptop opruimen, snoertje en muis in de tas. IPad opruimen en snoertje in de tas. Mapje inpakken, boeken inpakken, proefwerken die nagekeken zijn weer inpakken. En snel naar het volgende lokaal. O, ja absenten invullen, dat moet van de inspectie. Bureau ontsmetten en de metingen van een CO2 meter invullen op een lijst. Dan snel weg en het hele circus begint van voor af aan. Tussendoor mag ik ook nog les geven en dan het liefst gedifferentieerd en vragen van leerlingen in Teams beantwoorden, want als ze een snotneus hebben volgen ze de lessen vanuit huis.
Daarnaast moeten de ramen wagenwijd open staan en de deuren moeten open. Ik loop dus in een dikke trui of heb een jasje aan en eventueel een sjaal om en dan lesgeven achter een kuchscherm. 😂
Omdat we geen ouderavonden mogen organiseren moeten we schoolbreed alle ouders apart spreken, maar ze vinden wel dat we op dinsdag moeten vergaderen en morgen nog even een studiemiddag moeten bijwonen. Ik ben bang dat er collega’s om gaan vallen.
Vandaag heb ik van 8:10 tot 15:40 lesgegeven , hoe leuk is dat 😝?

In het onderwijs is geen dag hetzelfde!