Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 104 items
Aantal per pagina
  • Bedenk een vraag en nodig leerlingen uit met een code... De leerlingen reageren op de vraag en de meest gegeven antwoorden worden groter en dikker in de ontstane woordwolk.
    Answergarden
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Met Formative kun je online toetsen maken. Bijzonder is dat je leerlingen ook een tekening kunt laten maken bij een plaatje en je kunt vragen stellen n.a.v. een video die je daar geplaatst hebt.
    Formative
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Voorkennis activeren waarbij de leerling gemakkelijk (individueel) een digitale Mindmap.
    Website
     
    Voor Android
     
    Voor iOs
  • Gemakkelijk en snel originele collages maken. Foto's kunnen geknipt worden met de schaar of op vorm. Snel teksten toevoegen, en andere elementen. Ook video's invoegen is mogelijk! De indeling van de collages kan vrij of via een stramien worden gemaakt. Ook een leuke tool voor het ontwerpen. Lesidee (beeldende vorming): Leerlingen verzamelen lichaamsdelen van verschillende dieren. De opdracht is om in een volgende les zelf een fantasiedier te tekenen met de verzamelde lichaamsdelen. De meerwaarde die docenten bij deze app benoemt is de snelheid van het verzamelen van lichaamsdelen van verschillende dieren. Binnen een uur kan veel meer bereikt kan worden dan op de traditionele manier met knippen uit tijdschriften.
    PicCollage
  • Een app/site waarmee je een uitlegfilmpje kunt maken. De betaalde versie heeft iets meer mogelijkheden, maar de gratis versie is prima te gebruiken. Je kunt plaatjes toevoegen en er is redelijk wat tekengereedschap waarmee je bijvoorbeeld onderdelen kunt omcirkelen of kunt schrijven. Ook zijn er veel achtergronden beschikbaar zoals een whiteboard, een ouderwets krijtjesbord of een achtergrond die je er zelf in plaatst.
    Doceri
  • Educreations maakt van de iPad een interactief whiteboard dat tegelijkertijd de stem en wat er geschreven wordt kan opnemen. Op deze manier kan een docent een concept uitleggen of de uitwerking van een opdracht toelichten. Als bronnen kunnen foto’s worden toegevoegd vanuit de bibliotheek, de camera, Dropbox of door direct zoeken op het internet.
    EduCreations
  • Het is geen app. Het is een besturingsprogramma voor je smartboard. Door je laptop te koppelen aan het scherm, kun je het gebruiken.
    SMART Notebook
  • Een ECHTE elo. Met ongekende mogelijkheden. OpenSource. Kent sinds kort een hele mooie importmogelijkheid voor VO-Content en Wikiwijs-materiaal. 
    • Interessante interactieve modules, zoals FORUM, WOORDENLIJST, OPDRACHT, LES  en Boeiende modules: OPDRACHT, TEST, ONDERZOEK.  Mindmap, Big Blue Button (video-conferencing), Voortgangsbalk, Feedback, Onderzoek, Snakes and ladders, Digitaal toetsen,Embedding: bestanden, plain text, bestandsmappen zijn de mogelijkheden.
    Moodle
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Een betaalde app waarmee je een presentatie kunt maken. Er zijn bijzonder veel tools om je presentatie aantrekkelijk mee te maken.
    Explain Everything
  • Een site waarmee je vlotte cartoon/animatie- achtige presentaties mee kunt maken.
    PowToon
  • App om oefenmateriaal -voor allerlei vakken- in te plaatsen. Zoals de naam zegt: voor herhalingsoefeningen.
    Drillster
  • Deze app is een digitaal notitieblok. Tijdens de les loop je rond in de klas en wil een een leerlingen helpen met een opgave of iets extra’s uitleggen. Gebruik dan Bamboo Paper en stuur de uitleg eventueel daarna naar de leerling. Kies een ondergrond uit verschillende soorten lijnen of ruiten.
    Bamboo Paper
  • Op een eenvoudige manier applets maken. (Een applet is een klein programma dat op een client draait in de context van een groter programma.) Dit zijn kleine interactieve web-based modules die je in de les kunt inzetten, maar ook kunt inbouwen in een IBook, PowerPoint of als PDF kunt gebruiken. Je kunt ook aanwezige  modules naar wens aanpassen.
    LearningApps
  • Een website waar je posters mee maakt.
    PosterMyWall
  • Met Shadow Puppet Edu kun je foto’s, filmpjes, tekst en muziek gebruiken om zelf of leerlingen iets uit te ( laten) leggen.
    Shadow Puppet Edu
  • Met TinkerCAD kun je 3D-ontwerpen. Je ontwerpen zijn er ook mee om te zetten naar bestanden voor een 3D-printer. Sinds het najaar van 2017 kun je met TinkerCAD ook elektrische circuits en Arduino projecten simuleren. Je kunt dus gewoon online met elektronica aan de slag zonder dat je de apparatuur en componenten ervoor nodig hebt.
    TinkerCAD

Titel

Ga naar de bovenkant