Beroepsgericht

Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 60 items
Aantal per pagina
 • Met Kahoot! kun je snel en eenvoudig een quiz opzetten, een peiling uitzetten of een discussie houden in de klas. Dit kan op elk apparaat dat met internet is verbonden.
  Kahoot!
 • Padlet
  Met Padlet kun je online prikborden maken die je klaar kunt zetten voor een groep leerlingen. Je kunt er lesstof op bundelen en ook kun je het prikbord delen met anderen. Leerlingen kun er live in samenwerken, zodat iedereen de uitkomsten van je opdracht, discussie, vragen ed. live op het digitale prikbord ziet. Ideaal om naderhand de opbrengsten met elkaar te bespreken... Als blijkt dat leerlingen de weg kwijt kunnen raken in de elo dan kan een padlet uitkomst bieden om de stof en de bijbehorende opdrachten overzichtelijker te structureren. Leerlingen zijn hier heel tevreden over. Link: https://padlet.com  
 • Bedenk een vraag en nodig leerlingen uit met een code... De leerlingen reageren op de vraag en de meest gegeven antwoorden worden groter en dikker in de ontstane woordwolk.
  Answergarden
 • Met (Go)Formative kun je online toetsen maken. Bijzonder is dat je leerlingen ook een tekening kunt laten maken bij een plaatje en je kunt vragen stellen n.a.v. een video die je daar geplaatst hebt.
  (Go)Formative
 • Met Socrative kun je (online en via een app) toetsen maken. Je kunt er de volgende vraagtypen in gebruiken: meerkeuze, kort antwoord, goed/fout.
  Socrative
 • App om oefenmateriaal -voor allerlei vakken- in te plaatsen. Zoals de naam zegt: voor herhalingsoefeningen.
  Drillster
 • Een site waarmee je vlotte cartoon/animatie- achtige presentaties mee kunt maken.
  PowToon
 • Een betaalde app waarmee je een presentatie kunt maken. Er zijn bijzonder veel tools om je presentatie aantrekkelijk mee te maken.
  Explain Everything
 • Een internationale ELO waar leerlingen met jou en met elkaar kunnen communiceren. Je kunt opdrachten laten indienen, toetsen en quizzen afnemen. Je kunt lid worden van diverse communities. Je kunt badges toekennen aan leerlingen.
  Edmodo
 • Het is geen app. Het is een besturingsprogramma voor je smartboard. Door je laptop te koppelen aan het scherm, kun je het gebruiken.
  SMART Notebook
 • Educreations maakt van de iPad een interactief whiteboard dat tegelijkertijd de stem en wat er geschreven wordt kan opnemen. Op deze manier kan een docent een concept uitleggen of de uitwerking van een opdracht toelichten. Als bronnen kunnen foto’s worden toegevoegd vanuit de bibliotheek, de camera, Dropbox of door direct zoeken op het internet.
  EduCreations
 • Maak, ontwerp en werk samen via deze app. Deze app is een interactief whiteboard, je kunt plaatjes invoegen, notities,   chatten, tekst en tekenen enz. Laat lln wel een wachtwoord aanmaken, anders gaan ze op de baiboard van andere lln “werken”.
  Baiboard
 • Gemakkelijk en snel originele collages maken. Foto's kunnen geknipt worden met de schaar of op vorm. Snel teksten toevoegen, en andere elementen. Ook video's invoegen is mogelijk! De indeling van de collages kan vrij of via een stramien worden gemaakt. Ook een leuke tool voor het ontwerpen. Lesidee (beeldende vorming): Leerlingen verzamelen lichaamsdelen van verschillende dieren. De opdracht is om in een volgende les zelf een fantasiedier te tekenen met de verzamelde lichaamsdelen. De meerwaarde die docenten bij deze app benoemt is de snelheid van het verzamelen van lichaamsdelen van verschillende dieren. Binnen een uur kan veel meer bereikt kan worden dan op de traditionele manier met knippen uit tijdschriften.
  PicCollage
 • Een app/site waarmee je een uitlegfilmpje kunt maken. De betaalde versie heeft iets meer mogelijkheden, maar de gratis versie is prima te gebruiken. Je kunt plaatjes toevoegen en er is redelijk wat tekengereedschap waarmee je bijvoorbeeld onderdelen kunt omcirkelen of kunt schrijven. Ook zijn er veel achtergronden beschikbaar zoals een whiteboard, een ouderwets krijtjesbord of een achtergrond die je er zelf in plaatst.
  Doceri
 • Mentimeter maakt het mogelijk om smartphones tijdens de les op uiterst eenvoudige wijze in te zetten als stemkastjes.
  Mentimeter
   
 • Voorkennis activeren waarbij de leerling gemakkelijk (individueel) een digitale Mindmap.
  Website
   
  Voor Android
   
  Voor iOs

Zoek lessen en hulpmiddelen

show blocks helper

Bronnen

Lesfase

Beheersingsniveau (Bloom)

Leeractiviteiten

Groepsgrootte

Gebruiker

Besturingssysteem

preloader