Beroepsgericht

Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 56 items
Aantal per pagina
 • Zelf een escaperoom maken? Gebruik deze tips en maak zelf een escaperoom. Hier worden een aantal tools gebruikt uit doedactiek. Uiteraard kun je ook andere tooltjes toevoegen. Klik op de tool om naar de site te gaan: google forms bookwidgets  qr code maken powerpoint    
 • Je kunt direct vanuit een e-mail, een bijlage of een afbeelding van een papieren formulier die je met de camera van je apparaat maakt, een formulier bewerken. Je kunt tekst typen, vinkjes zetten in de in te vullen formuliervelden of een handtekening invoegen.
  Adobe fill&sign
 • Leerlingen kunnen met WallaMe bestaande objecten verrijken met geluid, kleur of een aanvullend bericht en dit delen met hun klasgenoten en docent. Zie ook de les over Augmented Reality
 • Op een vlotte en aantrekkelijke wijze een wordcloud maken. Je kunt meteen aan de slag. Er is een redelijk ruime keuze in lettertypes en kleuren. Het kan voor leerlingen een creatieve manier zijn om bijvoorbeeld een stuk tekst samen te vatten.
  WorditOut
 • Met Mindomo kun je snel een uitgebreide aantrekkelijke MindMap aanmaken.
  Mindomo
 • App om instructies en toetsen te maken en klassikaal af te nemen.
  Nearpod
 • Een app waarmee je gestructureerde iBooks kunt maken. Daarvoor heb je dus geen Macbook nodig in tegenstelling tot het programma iBook Author. Als het klaar is kun je het resultaat openen in iBooks, of uploaden naar bijvoorbeeld Dropbox. Ook interessant is de TouchAppCreator applicatie. Daarmee kun je de uitvoer van Creative Book Builder omzetten in een voor touch geöptimaliseerde website. Zo kun je je eBook dus ook online zetten zodat mensen hem kunnen lezen zonder iBooks of andere eReader software.
  Creative Book Builder
 • App om filmpjes mee te maken. Je hebt de mogelijkheid om projecten met eigen beeld en geluid te maken en de optie om een filmtrailer te maken volgens vaste thema's.
  iMovie
 • Met deze app krijgen alle leerlingen in de klas een kans om zichzelf te laten horen. Je voert de namen van de leerlingen in en de app haalt er willekeurig namen uit.
  Stick Pick
 • App om digitaal geeltjes 'sticky notes' te plakken, allemaal gezamenlijk op één prikbord. De geeltjes mogen ook foto's bevatten.
  Lino
 • Met deze app kun je een draaiend rad met mogelijkheden maken. Bijvoorbeeld met activiteiten die tijdens de les uitgevoerd kunnen worden. Laat het lot beslissen wat er gaat gebeuren.
  Decide Now!
 • Een digitaal schoolbord met superhandige functies in twee kliks bij de hand? Ook al heb je zelf geen digibord? Dat kan met ClassroomScreen. Je kunt onder andere de werksymbolen, het stoplicht, timer & willekeurige naam.
  Classroom Screen
       
 • Book Creator for iPad is een app waarmee je ebooks kunt maken op de iPad. Het bijzondere is dat het boeken oplevert, die je meteen bij de iBook Store van Apple kunt indienen. Book Creator is een soort InDesign Lite voor de iPad.
  BookCreator
 • Een app waarmee je namen kunt invoeren en aansluitend de hoed schudden waardoor je de namen in groepen kunt verdelen. Je kunt kiezen in welke grootte je de groepen wilt verdelen.
  Team Shake
 • Sowbie is een Elo waarbij leerlingen gemakkelijk via een klascode werk in kunnen leveren. Verder kan de docent bestanden klaarzetten en delen. Ook kan er makkelijk gecorrespondeerd worden met de leerling. De leerling kan eenvoudig via de iPad of het web werk inleveren. Bij de uitgebreide versie kunnen leerlingen meer foto's en filmpjes plaatsen. Docenten kunnen tips of opmerkingen noteren in het werk van de leerling. Er is een archief mogelijkheid en om werk in een aparte map te zetten, portfolio.   De docent kan aan het eind van de les de leerling een foto laten plaatsen van het gemaakte werk. Je kan zo, als docent, het werkproces goed volgen maar het is uiteraard ook handig voor de leerling bij een reflectie en beoordeling.  Werk dat later wordt ingeleverd is goed te zien, maar je kan ook mappen niet zichtbaar maken voor leerlingen of er een slot opzetten zodat  het werk voor de leerling wel zichtbaar blijft maar niet meer kan bewerken. Naast klassen is er ook een mogelijkheid om groepen aan te maken bijv. voor projecten.
  Showbie
 • Met Prezi kun je je presentaties op een andere manier maken dan de klassieke presentaties met dia's zoals in de meeste andere programma's. Met Prezi laat je je leerlingen/kijkers door het scherm vliegen en in- en uitzoomen op de presentatie-onderdelen. Het biedt een totaal andere manier van presenteren, omdat je bijvoorbeeld in kunt zoomen op onderdelen, een pad af kunt lopen, het scherm kunt laten draaien en nog veel meer. * Prezi is gratis voor leerlingen en docenten! Meldt je aan voor de educatieve versie.
  Prezi

Zoek lessen en hulpmiddelen

show blocks helper

Bronnen

Lesfase

Beheersingsniveau (Bloom)

Leeractiviteiten

Groepsgrootte

Gebruiker

Besturingssysteem

preloader