Creatief

Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 78 items
Aantal per pagina
 • Met BubbleUs kun je online mindmappen. Je kunt de uiteindelijke mindmap als plaatje opslaan. Maak een gezamenlijke mindmap met de hele klas.
  BubbleUs
 • Sutori is een tool waarmee een docent al zijn lesmateriaal op 1 plek kwijt kan. Filmpjes, tekst alles kan er in. Daarna kunnen leerlingen het bekijken en samenwerken binnen Sutori om een opdracht in te leveren.
  Sutori
 • Trello is een gratis, flexibel en visueel hulpmiddel om samen te werken. Het kan worden gebruikt om leerprocessen op projectbasis aan te pakken en daarnaast samenwerking en discussie mogelijk te maken.
  Trello
 • Quizlet live is een samenwerkingsspel voor in de klas. In groepen spelen de leerlingen tegen elkaar. Ze spelen met de set die jij in quizlet kunt zetten.
  Quizlet live
  Quizlet live stelt docenten in staat om leerlingen samen te laten leren. Waar het bij een tool als Kahoot vooral gaat om de competitie tussen leerlingen te bevorderen, gaat het bij Quizlet Live vooral om samenwerking. Quizlet Live is geschikt om woordjes, begrippen, formules, of jaarta
  Quizlet live
  llen te herhalen.
 • Zelf een escaperoom maken? Gebruik deze tips en maak zelf een escaperoom. Hier worden een aantal tools gebruikt uit doedactiek. Uiteraard kun je ook andere tooltjes toevoegen. Klik op de tool om naar de site te gaan: google forms bookwidgets  qr code maken powerpoint    
 • Je kunt direct vanuit een e-mail, een bijlage of een afbeelding van een papieren formulier die je met de camera van je apparaat maakt, een formulier bewerken. Je kunt tekst typen, vinkjes zetten in de in te vullen formuliervelden of een handtekening invoegen.
  Adobe fill&sign
 • Om prachtige 3D objecten te maken. Leerlingen (met iPad) kunnen er goed mee overweg.
  Verto Studio 3D
 • Leerlingen kunnen met WallaMe bestaande objecten verrijken met geluid, kleur of een aanvullend bericht en dit delen met hun klasgenoten en docent. Zie ook de les over Augmented Reality
 • AR AR
  Beeldende vorming en andere vakken waarbij toegevoegde beelden in de ruimte meerwaarde kunnen bieden (denk aan aardrijkskunde, biologie, geschiedenis, wiskunde). Leerlingen maken individueel een (3D) object dat zij koppelen aan een GPS locatie (klaslokaal, thuis, openbare plaats). Anderen kunnen op de betreffende locatie het object zien.   Verto Studio 3D WallaMe  
 • GoLabz is een website en internationale community waarop meer dan 500 online laboratoria (labs) worden aangeboden die docenten kunnen inzetten tijdens hun lessen. Met deze online labs kunnen leerlingen experimenten uitvoeren met data en apparatuur die niet standaard in de klas beschikbaar is en die, waar nodig, vereenvoudigd kunnen worden om ze dichter bij de leerlingen te brengen.
  Go Labz eu
 • Op een vlotte en aantrekkelijke wijze een wordcloud maken. Je kunt meteen aan de slag. Er is een redelijk ruime keuze in lettertypes en kleuren. Het kan voor leerlingen een creatieve manier zijn om bijvoorbeeld een stuk tekst samen te vatten.
  WorditOut
 • Met Mindomo kun je snel een uitgebreide aantrekkelijke MindMap aanmaken.
  Mindomo
 • App om instructies en toetsen te maken en klassikaal af te nemen.
  Nearpod
 • Een app waarmee je gestructureerde iBooks kunt maken. Daarvoor heb je dus geen Macbook nodig in tegenstelling tot het programma iBook Author. Als het klaar is kun je het resultaat openen in iBooks, of uploaden naar bijvoorbeeld Dropbox. Ook interessant is de TouchAppCreator applicatie. Daarmee kun je de uitvoer van Creative Book Builder omzetten in een voor touch geöptimaliseerde website. Zo kun je je eBook dus ook online zetten zodat mensen hem kunnen lezen zonder iBooks of andere eReader software.
  Creative Book Builder
 • App om filmpjes mee te maken. Je hebt de mogelijkheid om projecten met eigen beeld en geluid te maken en de optie om een filmtrailer te maken volgens vaste thema's.
  iMovie
 • Met Garageband kun je muziek maken en opnemen. Alle instrumenten (gitaar, bas, toetsen, drums, snaarinstrumenten) speel je eenvoudig zelf in.
  Garageband

Zoek lessen en hulpmiddelen

show blocks helper

Bronnen

Lesfase

Beheersingsniveau (Bloom)

Leeractiviteiten

Groepsgrootte

Interactieve kwaliteit

Gebruiker

Besturingssysteem

preloader