Creatief

Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 71 items
Aantal per pagina
 • Zelf een escaperoom maken? Gebruik deze tips en maak zelf een escaperoom. Hier worden een aantal tools gebruikt uit doedactiek. Uiteraard kun je ook andere tooltjes toevoegen. Klik op de tool om naar de site te gaan: google forms bookwidgets  qr code maken powerpoint    
 • Je kunt direct vanuit een e-mail, een bijlage of een afbeelding van een papieren formulier die je met de camera van je apparaat maakt, een formulier bewerken. Je kunt tekst typen, vinkjes zetten in de in te vullen formuliervelden of een handtekening invoegen.
  Adobe fill&sign
 • Om prachtige 3D objecten te maken. Leerlingen (met iPad) kunnen er goed mee overweg.
  Verto Studio 3D
 • Leerlingen kunnen met WallaMe bestaande objecten verrijken met geluid, kleur of een aanvullend bericht en dit delen met hun klasgenoten en docent. Zie ook de les over Augmented Reality
 • AR AR
  Beeldende vorming en andere vakken waarbij toegevoegde beelden in de ruimte meerwaarde kunnen bieden (denk aan aardrijkskunde, biologie, geschiedenis, wiskunde). Leerlingen maken individueel een (3D) object dat zij koppelen aan een GPS locatie (klaslokaal, thuis, openbare plaats). Anderen kunnen op de betreffende locatie het object zien.   Verto Studio 3D WallaMe  
 • GoLabz is een website en internationale community waarop meer dan 500 online laboratoria (labs) worden aangeboden die docenten kunnen inzetten tijdens hun lessen. Met deze online labs kunnen leerlingen experimenten uitvoeren met data en apparatuur die niet standaard in de klas beschikbaar is en die, waar nodig, vereenvoudigd kunnen worden om ze dichter bij de leerlingen te brengen.
  Go Labz eu
 • Op een vlotte en aantrekkelijke wijze een wordcloud maken. Je kunt meteen aan de slag. Er is een redelijk ruime keuze in lettertypes en kleuren. Het kan voor leerlingen een creatieve manier zijn om bijvoorbeeld een stuk tekst samen te vatten.
  WorditOut
 • Met Mindomo kun je snel een uitgebreide aantrekkelijke MindMap aanmaken.
  Mindomo
 • App om instructies en toetsen te maken en klassikaal af te nemen.
  Nearpod
 • Een app waarmee je gestructureerde iBooks kunt maken. Daarvoor heb je dus geen Macbook nodig in tegenstelling tot het programma iBook Author. Als het klaar is kun je het resultaat openen in iBooks, of uploaden naar bijvoorbeeld Dropbox. Ook interessant is de TouchAppCreator applicatie. Daarmee kun je de uitvoer van Creative Book Builder omzetten in een voor touch geöptimaliseerde website. Zo kun je je eBook dus ook online zetten zodat mensen hem kunnen lezen zonder iBooks of andere eReader software.
  Creative Book Builder
 • App om filmpjes mee te maken. Je hebt de mogelijkheid om projecten met eigen beeld en geluid te maken en de optie om een filmtrailer te maken volgens vaste thema's.
  iMovie
 • Met Garageband kun je muziek maken en opnemen. Alle instrumenten (gitaar, bas, toetsen, drums, snaarinstrumenten) speel je eenvoudig zelf in.
  Garageband
 • Een app die handig in te zetten is om foto's te bewerken met teksten en afbeelding en delen te knippen, herhalen en te vervormen. Daarnaast kan deze app ook goed ingezet worden om op foto's te tekenen en schilderen maar ook zonder foto's goed te gebruiken als teken/schilder app. Verder is het een handige app om afbeeldingen te ontdoen van achtergronden (als een soort gif bestand) en de keuze mogelijkheid om op te slaan in JPG, PNG, TIF en PDF.
  U Doodle
 • Met deze app krijgen alle leerlingen in de klas een kans om zichzelf te laten horen. Je voert de namen van de leerlingen in en de app haalt er willekeurig namen uit.
  Stick Pick
 • App om digitaal geeltjes 'sticky notes' te plakken, allemaal gezamenlijk op één prikbord. De geeltjes mogen ook foto's bevatten.
  Lino
 • Met deze app kun je een draaiend rad met mogelijkheden maken. Bijvoorbeeld met activiteiten die tijdens de les uitgevoerd kunnen worden. Laat het lot beslissen wat er gaat gebeuren.
  Decide Now!

Zoek lessen en hulpmiddelen

show blocks helper

Bronnen

Lesfase

Beheersingsniveau (Bloom)

Leeractiviteiten

Groepsgrootte

Gebruiker

Besturingssysteem

preloader