Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 36 items
Aantal per pagina
  • Infogram is een website waarmee je gemakkelijk mooie grafieken, kaarten en infographics kunt maken zonder dat je daarvoor technische kennis nodig hebt. Met Infogram kun je complexe informatie en gegevens op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier visualiseren. Infogram is daarmee een krachtige tool voor het creëren van interactieve infographics, grafieken en datavisualisaties. Met Infogram kunnen gebruikers op een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier informatie presenteren.
    Infogram
  • GeoEnZo is een wiskundig basispakket voor het digitale schoolbord. Er zitten allerlei tools in zoals de geodriehoek, passer, rekenmachine, 3D figuren en een tool voor statistiek.
    GeoEnZo
  • KlasCement is een Vlaamse site waar leraren samenwerken. Je vindt hier voor bijna elk vak uitgewerkte lessen, ideeën, toetsen, uitleg(video's) e.d. Je kunt ook zelf materiaal uploaden, materiaal delen met je leerlingen, vragen stellen, informatie krijgen over onderwijs,  een link vinden naar interessante sites en meer.
    KlasCement
  • Minecraft is een enorm populaire game bij kinderen. Ze kunnen hun eigen wereld realiseren en daarbinnen hun eigen fantasie de vrije loop geven. Met de Minecraft Education Edition is het heel goed mogelijk om de game onderdeel te laten worden van jouw lesprogramma. Het spreekt leerlingen enorm aan en daardoor kan Game-based-learning een effectief leermiddel zijn. En dan… een selectie van goede lessen kiezen. Op education.minecraft.net kun je honderden lessen vinden. Een les bestaat vaak uit een lesbrief en een wereld. Dat betekent dat de opdracht en de doelen van een les direct duidelijk zijn. En als er een kant en klare wereld bij staat, dan hoef je deze alleen maar te importeren. Vaak staan er in een wereld ook allerlei aanwijzingen of kisten met hulpmiddelen.
    Minecraft for education
  • Bioplek bevat animaties en uitleg van biologische begrippen en processen. Juist dat waar leerlingen moeite mee hebben komt helder in beeld.
    bioplek
  • Klokrekenen is een educatieve tool die helpt bij het leren klokkijken. De tool biedt verschillende interactieve oefeningen om leerlingen te helpen de tijd te leren lezen en klokkijken, zowel analoog als digitaal. Met Klokrekenen kunnen gebruikers de klok instellen op verschillende tijden en oefenen met het aflezen van de tijd in verschillende formaten. De tool biedt ook uitdagingen voor gevorderde leerlingen, zoals het berekenen van tijdsverschillen en het omzetten van tijdseenheden. Door middel van deze oefeningen kunnen leerlingen hun klokkijkvaardigheden verbeteren op een leuke en interactieve manier.
    Klokrekenen
  • Desmos is een krachtig programma om grafieken mee te tekenen en lessen te maken. Op een tablet kun je alleen de grafische rekenmachine gebruiken om grafieken te tekenen. Er zijn veel voorbeelden beschikbaar en je kunt ook afbeeldingen toevoegen. Op een laptop heb je naast de grafische rekenmachine, een simpele rekenmachine, een wetenschappelijke rekenmachine, een rekenmachine voor matrices en een tool om geometrische figuren mee te tekenen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om lessen te maken, klassen te maken en lessen te delen met klassen. Je kunt ook reageren op gemaakt werk, bovendien is het geschikt gemaakt voor afstandsleren. Er staan al veel lessen met een handleiding klaar die je zo kunt gebruiken. Op YouTube staan veel informatiefilmpjes. De wetenschappelijke rekenmachine van Desmos is op een tablet als losse app te downloaden.
    Desmos
  • De sommenfabriek richt zich vooral op het rekenen op de basisschool en de brugklas van het voortgezet onderwijs en de PABO. De onderwerpen die behandeld worden: gehele getallen, breuken, kommagetallen, procenten, verhoudingen en het metriek stelsel. Bij ieder onderwerp staan uitlegfilmpjes, werkbladen en kun je interactief oefenen. Bij het tabblad PABO staan ook de wiskunde-onderwerpen voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs die een PABO-student dient te beheersen. De werkbladen kun je printen, maar daarnaast kun je ook werkboeken en opzoekboekjes aanschaffen.
    De sommenfabriek
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Lesgeven met Stercollecties geeft je als docent alle ruimte om de lessen naar wens vorm te geven. Het digitale leermateriaal is naar eigen inzicht in te zetten, te combineren en aan te vullen. De Stercollecties zijn daardoor goed te gebruiken als aanvulling op bestaand leermateriaal. Of vormen een goede basis om een methode te vervangen. De Stercollecties van VO-content zijn open digitale leerlijnen voor het voortgezet onderwijs, ontwikkeld door ervaren docenten en redacteurs. Het leermateriaal is actueel, multimediaal en leerlinggericht, aan te passen naar inzicht van de docent. Ideaal leermateriaal voor onderwijs op maat. Een Stercollectie biedt een betrouwbare, complete basis van kerndoelen en eindtermen Het digitale leermateriaal bestaat uit bouwstenen die je naar eigen inzicht kunt aanpassen. Daardoor kun je als docent doen wat je normaal ook doet: de lesstof in stukjes verdelen en op een volgorde zetten die past bij jouw manier van lesgeven en het niveau van de leerlingen.
    VO-content
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Met draw.io kunnen leerlingen gedachten en/of kennis ordenen d.m.v. stroomdiagrammen, mindmaps, Venn-diagrammen etc. De tool is eenvoudig te koppelen aan One Drive en Google Drive. Leerlingen kunnen met draw.io ook groepsgewijs samenwerken aan hetzelfde stroomdiagram of aan dezelfde mindmap.  
    DrawIO
  • Leerlingen bouwen 3D hun eigen, energiezuinige droomhuis in Minecraft, filmen een virtuele rondleiding door hun huis en leveren hun filmpje digitaal in. Minecraft   Videoscribe Anywhere Shadow Puppet iMovie   Showbie Edmodo Moodle
  • Om niet te veel data op een aantrekkelijke manier te presenteren is dit een ideale tool. Er is keuze uit 15 gratis templates maar een eigen infografic maken is ook mogelijk. Het werkt vrij eenvoudig, na het kiezen van de template kan je eenvoudig tekstblokken en afbeeldingen erin slepen en opmaken. Probeer wel eerst wat uit want je moet het design goed kiezen, omdat sommige objecten alleen in bepaalde designs beschikbaar zijn. Er zitten geen diagrammen in. Diagrammen zijn wel in te voegen maar dat moet via eigen afbeeldingen in blokken aanmaken en vraagt qua opmaak. Voor de opmaak zijn naast tekst, (veel) objecten, (enkele) grafieken, media en simpel tekenen beschikbaar.
    easelly
    iOS Easselly 
  • Een verzameling informatieve video's die met prachtige animaties ingewikkelde zaken in beeld brengen op raakvlak technologie en maatschappij.
    Kurzgesagt
  • Sutori is een tool waarmee een docent al zijn lesmateriaal op 1 plek kwijt kan. Filmpjes, tekst alles kan er in. Daarna kunnen leerlingen het bekijken en samenwerken binnen Sutori om een opdracht in te leveren.
    Sutori
  • Geogebra wordt veel gebruikt in de wiskunde. Je kunt hier grafieken maken en grafieken verschuiven, vragen laten maken en zelfs 3D figuren maken en laten draaien. Dit alles is ook interactief te maken.
    Geogebra
    Voor de diverse devices zijn ook apps beschikbaar. Online zijn verschillende cursussen beschikbaar en ook zijn er op youtube filmpjes beschikbaar. Bovendien zijn er veel kant en klare wiskunde apps te vinden.
  • Zelf een escaperoom maken? Gebruik deze tips en maak zelf een escaperoom. Hier worden een aantal tools gebruikt uit doedactiek. Uiteraard kun je ook andere tooltjes toevoegen. Klik op de tool om naar de site te gaan: google forms bookwidgets  qr code maken powerpoint    

Titel

Ga naar de bovenkant