Je ziet nu item 1 - 14 van totaal 14 items
Aantal per pagina
  • Infogram is een website waarmee je gemakkelijk mooie grafieken, kaarten en infographics kunt maken zonder dat je daarvoor technische kennis nodig hebt. Met Infogram kun je complexe informatie en gegevens op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier visualiseren. Infogram is daarmee een krachtige tool voor het creëren van interactieve infographics, grafieken en datavisualisaties. Met Infogram kunnen gebruikers op een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier informatie presenteren.
    Infogram
  • KlasCement is een Vlaamse site waar leraren samenwerken. Je vindt hier voor bijna elk vak uitgewerkte lessen, ideeën, toetsen, uitleg(video's) e.d. Je kunt ook zelf materiaal uploaden, materiaal delen met je leerlingen, vragen stellen, informatie krijgen over onderwijs,  een link vinden naar interessante sites en meer.
    KlasCement
  • Blooket is een tool voor leerlingen om leerstof online te oefenen! Met Blooket kan je als leerkracht zelf een quiz met meerkeuzevragen maken of kiezen uit bestaande vragensets. Deze quiz kan je vervolgens als taak aan je leerlingen geven. Bovendien kunnen leerlingen met elkaar spelen in verschillende spelomgevingen. Tijdens het online oefenen verdienen leerlingen munten die ze kunnen inruilen voor nieuwe avatars. Blooket is dus niet alleen educatief, maar ook nog eens heel leuk voor leerlingen!
    Blooket
  • Lesgeven met Stercollecties geeft je als docent alle ruimte om de lessen naar wens vorm te geven. Het digitale leermateriaal is naar eigen inzicht in te zetten, te combineren en aan te vullen. De Stercollecties zijn daardoor goed te gebruiken als aanvulling op bestaand leermateriaal. Of vormen een goede basis om een methode te vervangen. De Stercollecties van VO-content zijn open digitale leerlijnen voor het voortgezet onderwijs, ontwikkeld door ervaren docenten en redacteurs. Het leermateriaal is actueel, multimediaal en leerlinggericht, aan te passen naar inzicht van de docent. Ideaal leermateriaal voor onderwijs op maat. Een Stercollectie biedt een betrouwbare, complete basis van kerndoelen en eindtermen Het digitale leermateriaal bestaat uit bouwstenen die je naar eigen inzicht kunt aanpassen. Daardoor kun je als docent doen wat je normaal ook doet: de lesstof in stukjes verdelen en op een volgorde zetten die past bij jouw manier van lesgeven en het niveau van de leerlingen.
    VO-content
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Met draw.io kunnen leerlingen gedachten en/of kennis ordenen d.m.v. stroomdiagrammen, mindmaps, Venn-diagrammen etc. De tool is eenvoudig te koppelen aan One Drive en Google Drive. Leerlingen kunnen met draw.io ook groepsgewijs samenwerken aan hetzelfde stroomdiagram of aan dezelfde mindmap.  
    DrawIO
  • Een verzameling informatieve video's die met prachtige animaties ingewikkelde zaken in beeld brengen op raakvlak technologie en maatschappij.
    Kurzgesagt
  • Sutori is een tool waarmee een docent al zijn lesmateriaal op 1 plek kwijt kan. Filmpjes, tekst alles kan er in. Daarna kunnen leerlingen het bekijken en samenwerken binnen Sutori om een opdracht in te leveren.
    Sutori
  • Gimkit is een leuke tool om termen en woorden te herhalen en te oefenen. Het lijkt op Kahoot maar i.p.v. punten verdien je geld en kun je met dit geld upgrades kopen of anderen dwarszitten.
    Gimkit
  • Zelf een escaperoom maken? Gebruik deze tips en maak zelf een escaperoom. Hier worden een aantal tools gebruikt uit doedactiek. Uiteraard kun je ook andere tooltjes toevoegen. Klik op de tool om naar de site te gaan: google forms bookwidgets  qr code maken powerpoint    
  • Beeldende vorming en andere vakken waarbij toegevoegde beelden in de ruimte meerwaarde kunnen bieden (denk aan aardrijkskunde, biologie, geschiedenis, wiskunde). Leerlingen maken individueel een (3D) object dat zij koppelen aan een GPS locatie (klaslokaal, thuis, openbare plaats). Anderen kunnen op de betreffende locatie het object zien.   Verto Studio 3D WallaMe  
  • Sommige begrippen hebben meerdere betekenissen, afhankelijk van de context waarin dat woord wordt gebruikt. Onderstaand een voorbeeld hoe leerlingen één begrip van meerdere kanten kunnen verkennen en elkaars bevindingen met elkaar uitwisselen door de onderstaande tools te combineren.
  • Met Streetview kun je ‘digitale excursies’ ontwerpen over heel de wereld.  Je kunt kaartlagen over elkaar leggen en ‘aan-’ en ‘uitzetten’. Je kunt foto’s, links en informatie toevoegen aan je kaarten en routes. Linksboven in Google Maps staat er een menu (de drie streepjes). Daarin staat de optie ‘Hulp vragen’. Daarin staan veel artikelen.
    Google Maps
  • Een kalkpapier app.  Vormen overtrekken door de transparantie in te stellen, bewaren en verspreiden.
    Morpholio Trace
  • Stop-Motion of Timelaps mogelijkheid Gemakkelijk en snel een stop-motion maken of een timelaps. De gemaakte foto’s worden in de app zelf achter elkaar geplaatst tot een Stop-Motion of Timelaps omgezet.
    iMotion

Titel

Ga naar de bovenkant