Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 54 items
Aantal per pagina
  • Infogram is een website waarmee je gemakkelijk mooie grafieken, kaarten en infographics kunt maken zonder dat je daarvoor technische kennis nodig hebt. Met Infogram kun je complexe informatie en gegevens op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier visualiseren. Infogram is daarmee een krachtige tool voor het creëren van interactieve infographics, grafieken en datavisualisaties. Met Infogram kunnen gebruikers op een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier informatie presenteren.
    Infogram
  • Met Adobe Express kun je foto's bijsnijden, roteren, retoucheren en aanpassen met behulp van verschillende filters en effecten. Je kunt ook tekst en stickers toevoegen, de belichting aanpassen en kleurcorrecties uitvoeren. De app wordt gebruikt door zowel amateurs als professionals om snel en gemakkelijk professioneel ogende foto's te maken en te delen op sociale media en andere platforms. Er zijn geen bijzondere technische vaardigheden nodig door de toegankelijkheid van het programma.
    Adobe Express
  • EducaPlay is een veelzijdige online educatieve tool die gebruikers in staat stelt interactieve leeroefeningen te maken en te delen. Met deze tool kunnen leerkrachten en studenten diverse activiteiten ontwerpen, zoals quizzen, kruiswoordpuzzels, woordzoekers, dialoogopdrachten en meer. Je kunt zelf quizjes klaarmaken als docent en deze vervolgens delen via Teams of Google Classroom.  
    Educaplay
  • Lingua.com is een website waarmee leerlingen teksten en luisteropdrachten kunnen oefenen. Dit kan met verschillende talen. Nederlands, Engels, Duits, Frans en nog veel meer. De meeste zijn gratis te oefenen. Er zijn ook betaalde mogelijkheden.
    Lingua.com
  • Raptivity is een tool waarmee je zonder programmeerkennis interactieve e-learning content kan ontwerpen. Eigenlijk is Raptivity een ELO, speciaal gericht op interactieve leeractiviteiten. Je kunt verschillende soorten interacties maken, zoals games, presentaties, quizzes en simulaties. Er zijn meer dan 190 interactieve templates beschikbaar die je kan aanpassen aan jouw wensen. Raptivity werkt met verschillende e-learning platforms en is beschikbaar in meerdere talen. Dit kan goed gebruikt worden door docenten om boeiende en effectieve lessen te maken.
    Raptivity
  • GeoEnZo is een wiskundig basispakket voor het digitale schoolbord. Er zitten allerlei tools in zoals de geodriehoek, passer, rekenmachine, 3D figuren en een tool voor statistiek.
    GeoEnZo
  • Online tool waar je zonder registratie de achtergrond van afbeeldingen kan verwijderen, en daar eventueel andere achtergronden aan toe kunt toevoegen.
    removebg
  • Exitticket is een kleine tool die supersnel ingezet kan worden. Een exitticket is een tactiek voor formatief evalueren. Klassiek is een exitticket een kaartje met een vraag die je leerlingen in de les geeft. Zij moeten het kaartje met hun antwoord dan bij de docent inleveren bij het verlaten van de les. Hiermee kan je bijvoorbeeld een begrip toetsen, een korte som checken, of vragen wat ze van de les vonden. Je laat de leerlingen kort één of een paar kleine vragen beantwoorden. Je kan ook een youtube filmpje aan je vraag toevoegen. Als antwoord kan je verschillende antwoordvormen kiezen, zoals een open vraag, schaal, meerkeuze, ja/nee, tekenbord, of foto insturen. Je kan je exitticket een eigen uiterlijk geven, al zijn de opmaakopties beperkt. Je kan ook aangeven of leerlingen anoniem mogen antwoorden. De exitticket kan je op meerdere manieren aan de leerlingen geven: middels een url, een tekstcode, of een QR-code (die je dus ook kan printen voor ze). Als docent kan je de antwoorden vervolgens bekijken per leerling en per vraag. Als school kan je een licentie aanschaffen waarbij je ook templates voor tickets voor jouw school alvast neer kan zetten, die kunnen andere docenten dan ook gebruiken.  
    Exitticket
  • Een online tool die door docenten gebruikt kan worden om leerlingen tijdens de les antwoord te laten geven op één of meer meerkeuzevragen, goed/fout-vragen, open vragen en/of stellingen.  Leerlingen kunnen tegelijkertijd de vragen beantwoorden maar het is ook mogelijk om de vragen te mixen en de leerlingen in eigen tempo te laten werken. Wanneer dezelfde vragen tegelijkertijd beantwoord worden, kan de docent via zijn scherm de verlopen tijd (b.v. op digibord) laten zien. En via badges/iconen, wie nog moet beantwoorden. Naderhand zijn de gegeven antwoorden van de leerlingen zichtbaar (en kunnen evt. besproken worden). Leerlingen krijgen na hun antwoord gelijk feedback. Voortgang kan ook naar ouders gemaild worden. Er kan een klas samengesteld worden, o.a. ook via Classroom. De quiz kan ook door de leerling op eigen gelegenheid nagespeeld worden. Naast een quiz kan ook een les gemaakt worden als een PowerPoint.  
    Quizizz
  • Wil je videobellen en zoek je een privacyvriendelijk alternatief voor Zoom, Teams etc.? Probeer dan eens Jitsi Meet. Dat is eenvoudig te gebruiken en beter voor je privacy dan de meeste andere oplossingen. Jitsi Meet is een videobeldienst van Jitsi.org, dat begon als een studentenproject voor bellen via internet. Inmiddels is het in handen van een Amerikaans bedrijf (8x8). De dienst is nog steeds non-profit. Bij veel bedrijven is de programmacode geheim, maar niet bij Jitsi. Dit moet vooral vertrouwen wekken: bij ons zitten er geen addertjes onder het gras. Je kunt de dienst gebruiken via het Amerikaanse Jitsi zelf. Mocht dat traag zijn dan kun je ook een andere Jitsi-aanbieder proberen dichter bij huis. In Nederland kun je Jitsi gebruiken via onder andere IT-bedrijf BIT. (Bron: Consumentenbond)  
    Jitsi
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • YouTube zal bij iedereen bekend zijn om filmpjes te bekijken, maar YouTube biedt nog veel meer mogelijkheden. Er zijn veel kanalen waar educatieve video's te vinden zijn. Niet alleen voor leerlingen maar ook voor docenten. Van docenten voor docenten bestaat bijv. TED-Ed Educator Talks. Er zijn heel veel kanalen voor docenten om uitleg of instructievideo's te vinden. Met een Google-account kun je video's bekijken en liken en je op kanalen abonneren.  Wil je zelf video's plaatsen op YouTube  dan moet er een kanaal geopend worden. Ook als je al een Google-account hebt, moet je een YouTube-kanaal maken om video's te uploaden, te reageren of playlists te maken. (uitleg over maken YouTube kanaal)  Een playlist kan je zelf aanmaken met te bewaren video's. (Uitleg over het maken van een playlist). Inzetten van uitleg-video's of quiz-video's kan door vooraf de les te laten bekijken om de voorkennis (flipping the classroom) te activeren of de leerlingen te enthousiasmeren. YouTube kan ook ingezet worden als een actieve opdracht door bijv. een vlog te laten maken over een onderwerp en leerlingen dit op YouTube te laten plaatsen. Of een uitleg over een begrip te geven of te laten maken en dit hierop te plaatsen. Er is dan wel een kanaal nodig. Met een tool of app werken, maar niet goed weten hoe deze werkt?  Opzoeken op YouTube en bijna altijd is er een tutorial (handleiding) te vinden om op weg geholpen te worden.  
    YouTube
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Met Miro kunnen leerlingen samenwerken. Miro ondersteunt zowel het creatie- als het reflectieproces met een online whiteboard waaraan meerdere leerlingen tegelijkertijd kunnen werken. Deze tool kan handig zijn bij projectonderwijs en bij lessen waarin leerlingen scrummen. Miro is eigenlijk een digitaal whiteboard, een brainstormtool waarin je post-its kunt toevoegen, mindmaps kunt maken, afbeeldingen en video's kunt inladen en nog veel meer. Een belangrijk voordeel van Miro is dat je met je hele groep tegelijkertijd in hetzelfde brainstormbord kunt werken.
    Miro
  • Met draw.io kunnen leerlingen gedachten en/of kennis ordenen d.m.v. stroomdiagrammen, mindmaps, Venn-diagrammen etc. De tool is eenvoudig te koppelen aan One Drive en Google Drive. Leerlingen kunnen met draw.io ook groepsgewijs samenwerken aan hetzelfde stroomdiagram of aan dezelfde mindmap.  
    DrawIO
  • Met mijnschrift.nl maken leerlingen foto's van schriftelijk (t)huiswerk en sturen dat in bladervorm naar hun docent op. Die het vervolgens kan nakijken en notities kan teruggeven. Leerlingen en docenten kunnen markeringen, bladwijzers en notities aanbrengen.
    Mijnschrift.nl
  • Makkelijk omzetten van een Google-spreadsheet in (b.v.) flashcards, wedstrijd-/spelschema's etc. Met e-learning aanbevelingen. Volledig zelf in de hand met wie je deelt. Indien gewenst met automatisch inleveren voor docentenrespons.
    FLIPPITY

Titel

Ga naar de bovenkant