Snel in te zetten

Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 27 items
Aantal per pagina
 • Om niet te veel data op een aantrekkelijke manier te presenteren is dit een ideale tool. Er is keuze uit 15 gratis templates maar een eigen infografic maken is ook mogelijk. Het werkt vrij eenvoudig, na het kiezen van de template kan je eenvoudig tekstblokken en afbeeldingen erin slepen en opmaken. Probeer wel eerst wat uit want je moet het design goed kiezen, omdat sommige objecten alleen in bepaalde designs beschikbaar zijn. Er zitten geen diagrammen in. Diagrammen zijn wel in te voegen maar dat moet via eigen afbeeldingen in blokken aanmaken en vraagt qua opmaak. Voor de opmaak zijn naast tekst, (veel) objecten, (enkele) grafieken, media en simpel tekenen beschikbaar.
  easelly
  iOS Easselly 
 • Met Mindomo kun je snel een uitgebreide aantrekkelijke MindMap aanmaken.
  Mindomo
 • Een app die handig in te zetten is om foto's te bewerken met teksten en afbeelding en delen te knippen, herhalen en te vervormen. Daarnaast kan deze app ook goed ingezet worden om op foto's te tekenen en schilderen maar ook zonder foto's goed te gebruiken als teken/schilder app. Verder is het een handige app om afbeeldingen te ontdoen van achtergronden (als een soort gif bestand) en de keuze mogelijkheid om op te slaan in JPG, PNG, TIF en PDF.
  U Doodle
 • Voorkennis activeren waarbij de leerling gemakkelijk (individueel) een digitale mindmap maakt waar afbeeldingen ook ingevoegd kunnen worden.
  MindMaple
 • Een app waarbij de anatomie op heel duidelijk, aantrekkelijke en ruimtelijke manier wordt weergegeven.
  Complete Anatomy 2018
 • Een app die met 3 d modellen de anatomie  goed laat zien. Niet alleen handig voor biologie maar bijv. ook bij de uiteg van portret bij de creatieve vakken.
  Visual Anatomy Lite voor Apple
   
  Visual Anatomy Lite voor Microsoft
 • Bewaar en organiseer je ideeën via deze tool.
  Popplet online
 • Een app waarbij je een opdracht in kunt zetten. De leerlingen maken de opdracht digitaal, de docent heeft overzicht van wat de leerlingen doen en kan commentaar geven.
  ClassKick
 • LessonUp is een website waarop je een digitale lessenserie en lesplanning kunt maken die je met leerling kunt delen. Je kunt lessen in elkaar zetten, die naar keuze opgebouwd uit de onderdelen vooraf, instructie, toepassing, evaluatie en differentiatie, bestaande uit digitale content zoals filmpjes, slides en quizes
  LessonUp
 • Met Shadow Puppet Edu kun je foto’s, filmpjes, tekst en muziek gebruiken om zelf of leerlingen iets uit te ( laten) leggen.
  Shadow Puppet Edu
 • Met Streetview kun je ‘digitale excursies’ ontwerpen over heel de wereld.  Je kunt kaartlagen over elkaar leggen en ‘aan-’ en ‘uitzetten’. Je kunt foto’s, links en informatie toevoegen aan je kaarten en routes. Linksboven in Google Maps staat er een menu (de drie streepjes). Daarin staat de optie ‘Hulp vragen’. Daarin staan veel artikelen.
  Google Maps
 • Met iBooks author kun je op een eenvoudige manier een interactief boek maken. Je kunt iAd Producer, Google forms, Geogebra, LearningApps, 3d modellen e.d. toevoegen. Lesidee (wiskunde): Oefeningen in het iBook geven instant feedback aan de leerlingen. Leerlingen kunnen na een klassikale uitleg aan de slag. Leerlingen die merken dat een oefening nog niet is gelukt herhalen de oefening zo lang als nodig. Als de oefening wel is gelukt worden de leerlingen beloond met een bemoedigende groene krul. Overigens werken deze leerlingen zowel met een iPad als een schrift, zodat zij de gehele uitwerking van een som noteren en later kunnen terugvinden.
  iBooks Author
 • Voorkennis activeren waarbij de leerling gemakkelijk (individueel) een digitale Mindmap.
  Website
   
  Voor Android
   
  Voor iOs
 • Stop-Motion of Timelaps mogelijkheid Gemakkelijk en snel een stop-motion maken of een timelaps. De gemaakte foto’s worden in de app zelf achter elkaar geplaatst tot een Stop-Motion of Timelaps omgezet.
  iMotion
 • Mentimeter maakt het mogelijk om smartphones tijdens de les op uiterst eenvoudige wijze in te zetten als stemkastjes.
  Mentimeter
   
 • Een online tool die door docenten gebruikt kan worden om leerlingen tijdens de les antwoord te laten geven op één of meer meerkeuzevragen, goed/fout-vragen, open vragen en/of stellingen, quiz.  Na het beantwoorden van de vragen is een uitgebreide rapportage op te vragen. Er is een aparte Teacher en Student inlog. Wat docenten hiervan zeggen: met een dergelijke digitale quiz is het mogelijk om het kennisniveau van de leerlingen te bepalen waarna niveaugroepen kunnen worden ingedeeld. De niveaugroepen gaan vervolgens aan het werk aan de hand van de opdrachten die voor hen klaar staan in de elo (=differentiëren). De docent krijgt hierdoor tijd om aandacht te besteden aan de leerlingen met de grootste behoefte aan verlengde instructie. dit kan alleen als er zicht is op de vorderingen van de leerlingen. Het administreren van vorderingen per leerling vergt een extra inspanning die eenvoudiger wordt door een dergelijke quiztool in te zetten.
  Socrative

Zoek lessen en hulpmiddelen

show blocks helper

Bronnen

Vakgebied

Lesfase

Beheersingsniveau (Bloom)

Leeractiviteiten

Groepsgrootte

Interactieve kwaliteit

Gebruiker

Besturingssysteem

preloader