Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 30 items
Aantal per pagina
  • Wizer.me is een online platform dat docenten helpt bij het maken van interactieve werkbladen en lessen voor hun studenten. Het stelt gebruikers in staat om aangepaste opdrachten te maken en deze te delen met studenten. Wizer.me biedt een breed scala aan interactieve tools, zoals drag-and-drop, multiple choice, open vragen en nog veel meer, waardoor docenten hun lesmateriaal kunnen aanpassen aan de behoeften en niveaus van hun studenten. Het platform beschikt ook over functies zoals automatische correctie, beoordeling en feedback, waardoor het beoordelingsproces voor docenten wordt vereenvoudigd.
    Wizer.me
  • GeoEnZo is een wiskundig basispakket voor het digitale schoolbord. Er zitten allerlei tools in zoals de geodriehoek, passer, rekenmachine, 3D figuren en een tool voor statistiek.
    GeoEnZo
  • Exitticket is een kleine tool die supersnel ingezet kan worden. Een exitticket is een tactiek voor formatief evalueren. Klassiek is een exitticket een kaartje met een vraag die je leerlingen in de les geeft. Zij moeten het kaartje met hun antwoord dan bij de docent inleveren bij het verlaten van de les. Hiermee kan je bijvoorbeeld een begrip toetsen, een korte som checken, of vragen wat ze van de les vonden. Je laat de leerlingen kort één of een paar kleine vragen beantwoorden. Je kan ook een youtube filmpje aan je vraag toevoegen. Als antwoord kan je verschillende antwoordvormen kiezen, zoals een open vraag, schaal, meerkeuze, ja/nee, tekenbord, of foto insturen. Je kan je exitticket een eigen uiterlijk geven, al zijn de opmaakopties beperkt. Je kan ook aangeven of leerlingen anoniem mogen antwoorden. De exitticket kan je op meerdere manieren aan de leerlingen geven: middels een url, een tekstcode, of een QR-code (die je dus ook kan printen voor ze). Als docent kan je de antwoorden vervolgens bekijken per leerling en per vraag. Als school kan je een licentie aanschaffen waarbij je ook templates voor tickets voor jouw school alvast neer kan zetten, die kunnen andere docenten dan ook gebruiken.  
    Exitticket
  • YouTube zal bij iedereen bekend zijn om filmpjes te bekijken, maar YouTube biedt nog veel meer mogelijkheden. Er zijn veel kanalen waar educatieve video's te vinden zijn. Niet alleen voor leerlingen maar ook voor docenten. Van docenten voor docenten bestaat bijv. TED-Ed Educator Talks. Er zijn heel veel kanalen voor docenten om uitleg of instructievideo's te vinden. Met een Google-account kun je video's bekijken en liken en je op kanalen abonneren.  Wil je zelf video's plaatsen op YouTube  dan moet er een kanaal geopend worden. Ook als je al een Google-account hebt, moet je een YouTube-kanaal maken om video's te uploaden, te reageren of playlists te maken. (uitleg over maken YouTube kanaal)  Een playlist kan je zelf aanmaken met te bewaren video's. (Uitleg over het maken van een playlist). Inzetten van uitleg-video's of quiz-video's kan door vooraf de les te laten bekijken om de voorkennis (flipping the classroom) te activeren of de leerlingen te enthousiasmeren. YouTube kan ook ingezet worden als een actieve opdracht door bijv. een vlog te laten maken over een onderwerp en leerlingen dit op YouTube te laten plaatsen. Of een uitleg over een begrip te geven of te laten maken en dit hierop te plaatsen. Er is dan wel een kanaal nodig. Met een tool of app werken, maar niet goed weten hoe deze werkt?  Opzoeken op YouTube en bijna altijd is er een tutorial (handleiding) te vinden om op weg geholpen te worden.  
    YouTube
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Met Miro kunnen leerlingen samenwerken. Miro ondersteunt zowel het creatie- als het reflectieproces met een online whiteboard waaraan meerdere leerlingen tegelijkertijd kunnen werken. Deze tool kan handig zijn bij projectonderwijs en bij lessen waarin leerlingen scrummen. Miro is eigenlijk een digitaal whiteboard, een brainstormtool waarin je post-its kunt toevoegen, mindmaps kunt maken, afbeeldingen en video's kunt inladen en nog veel meer. Een belangrijk voordeel van Miro is dat je met je hele groep tegelijkertijd in hetzelfde brainstormbord kunt werken.
    Miro
  • Om niet te veel data op een aantrekkelijke manier te presenteren is dit een ideale tool. Er is keuze uit 15 gratis templates maar een eigen infografic maken is ook mogelijk. Het werkt vrij eenvoudig, na het kiezen van de template kan je eenvoudig tekstblokken en afbeeldingen erin slepen en opmaken. Probeer wel eerst wat uit want je moet het design goed kiezen, omdat sommige objecten alleen in bepaalde designs beschikbaar zijn. Er zitten geen diagrammen in. Diagrammen zijn wel in te voegen maar dat moet via eigen afbeeldingen in blokken aanmaken en vraagt qua opmaak. Voor de opmaak zijn naast tekst, (veel) objecten, (enkele) grafieken, media en simpel tekenen beschikbaar.
    easelly
    iOS Easselly 
  • Met Mindomo kun je snel een uitgebreide aantrekkelijke MindMap aanmaken.
    Mindomo
  • Een app die handig in te zetten is om foto's te bewerken met teksten en afbeelding en delen te knippen, herhalen en te vervormen. Daarnaast kan deze app ook goed ingezet worden om op foto's te tekenen en schilderen maar ook zonder foto's goed te gebruiken als teken/schilder app. Verder is het een handige app om afbeeldingen te ontdoen van achtergronden (als een soort gif bestand) en de keuze mogelijkheid om op te slaan in JPG, PNG, TIF en PDF.
    U Doodle
  • Voorkennis activeren waarbij de leerling gemakkelijk (individueel) een digitale mindmap maakt waar afbeeldingen ook ingevoegd kunnen worden.
    MindMaple
  • Een app waarbij de anatomie op heel duidelijk, aantrekkelijke en ruimtelijke manier wordt weergegeven.
    Complete Anatomy 2018
  • Een app die met 3 d modellen de anatomie  goed laat zien. Niet alleen handig voor biologie maar bijv. ook bij de uiteg van portret bij de creatieve vakken.
    Visual Anatomy Lite voor Apple
     
    Visual Anatomy Lite voor Microsoft
  • Bewaar en organiseer je ideeën via deze tool.
    Popplet online
  • Een app waarbij je een opdracht in kunt zetten. De leerlingen maken de opdracht digitaal, de docent heeft overzicht van wat de leerlingen doen en kan commentaar geven.
    ClassKick
  • LessonUp is een website waarop je een digitale lessenserie en lesplanning kunt maken die je met leerling kunt delen. Je kunt lessen in elkaar zetten, die naar keuze opgebouwd uit de onderdelen vooraf, instructie, toepassing, evaluatie en differentiatie, bestaande uit digitale content zoals filmpjes, slides en quizes
    LessonUp
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Met Shadow Puppet Edu kun je foto’s, filmpjes, tekst en muziek gebruiken om zelf of leerlingen iets uit te ( laten) leggen.
    Shadow Puppet Edu
  • Met Streetview kun je ‘digitale excursies’ ontwerpen over heel de wereld.  Je kunt kaartlagen over elkaar leggen en ‘aan-’ en ‘uitzetten’. Je kunt foto’s, links en informatie toevoegen aan je kaarten en routes. Linksboven in Google Maps staat er een menu (de drie streepjes). Daarin staat de optie ‘Hulp vragen’. Daarin staan veel artikelen.
    Google Maps

Titel

Ga naar de bovenkant