Je ziet nu item 1 - 16 van totaal 30 items
Aantal per pagina
  • Bedenk een vraag en nodig leerlingen uit met een code... De leerlingen reageren op de vraag en de meest gegeven antwoorden worden groter en dikker in de ontstane woordwolk.
    Answergarden
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Met Formative kun je online toetsen maken. Bijzonder is dat je leerlingen ook een tekening kunt laten maken bij een plaatje en je kunt vragen stellen n.a.v. een video die je daar geplaatst hebt.
    Formative
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Stop-Motion of Timelaps mogelijkheid Gemakkelijk en snel een stop-motion maken of een timelaps. De gemaakte foto’s worden in de app zelf achter elkaar geplaatst tot een Stop-Motion of Timelaps omgezet.
    iMotion
  • Voorkennis activeren waarbij de leerling gemakkelijk (individueel) een digitale Mindmap.
    Website
     
    Voor Android
     
    Voor iOs
  • Gemakkelijk en snel originele collages maken. Foto's kunnen geknipt worden met de schaar of op vorm. Snel teksten toevoegen, en andere elementen. Ook video's invoegen is mogelijk! De indeling van de collages kan vrij of via een stramien worden gemaakt. Ook een leuke tool voor het ontwerpen. Lesidee (beeldende vorming): Leerlingen verzamelen lichaamsdelen van verschillende dieren. De opdracht is om in een volgende les zelf een fantasiedier te tekenen met de verzamelde lichaamsdelen. De meerwaarde die docenten bij deze app benoemt is de snelheid van het verzamelen van lichaamsdelen van verschillende dieren. Binnen een uur kan veel meer bereikt kan worden dan op de traditionele manier met knippen uit tijdschriften.
    PicCollage
  • Een online tool die door docenten gebruikt kan worden om leerlingen tijdens de les antwoord te laten geven op één of meer meerkeuzevragen, goed/fout-vragen, open vragen en/of stellingen, quiz.  Na het beantwoorden van de vragen is een uitgebreide rapportage op te vragen. Er is een aparte Teacher en Student inlog. Wat docenten hiervan zeggen: met een dergelijke digitale quiz is het mogelijk om het kennisniveau van de leerlingen te bepalen waarna niveaugroepen kunnen worden ingedeeld. De niveaugroepen gaan vervolgens aan het werk aan de hand van de opdrachten die voor hen klaar staan in de elo (=differentiëren). De docent krijgt hierdoor tijd om aandacht te besteden aan de leerlingen met de grootste behoefte aan verlengde instructie. dit kan alleen als er zicht is op de vorderingen van de leerlingen. Het administreren van vorderingen per leerling vergt een extra inspanning die eenvoudiger wordt door een dergelijke quiztool in te zetten.
    Socrative
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Een app/site waarmee je een uitlegfilmpje kunt maken. De betaalde versie heeft iets meer mogelijkheden, maar de gratis versie is prima te gebruiken. Je kunt plaatjes toevoegen en er is redelijk wat tekengereedschap waarmee je bijvoorbeeld onderdelen kunt omcirkelen of kunt schrijven. Ook zijn er veel achtergronden beschikbaar zoals een whiteboard, een ouderwets krijtjesbord of een achtergrond die je er zelf in plaatst.
    Doceri
  • Een ECHTE elo. Met ongekende mogelijkheden. OpenSource. Kent sinds kort een hele mooie importmogelijkheid voor VO-Content en Wikiwijs-materiaal. 
    • Interessante interactieve modules, zoals FORUM, WOORDENLIJST, OPDRACHT, LES  en Boeiende modules: OPDRACHT, TEST, ONDERZOEK.  Mindmap, Big Blue Button (video-conferencing), Voortgangsbalk, Feedback, Onderzoek, Snakes and ladders, Digitaal toetsen,Embedding: bestanden, plain text, bestandsmappen zijn de mogelijkheden.
    Moodle
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
     
  • Een betaalde app waarmee je een presentatie kunt maken. Er zijn bijzonder veel tools om je presentatie aantrekkelijk mee te maken.
    Explain Everything
  • App om oefenmateriaal -voor allerlei vakken- in te plaatsen. Zoals de naam zegt: voor herhalingsoefeningen.
    Drillster
  • Met Streetview kun je ‘digitale excursies’ ontwerpen over heel de wereld.  Je kunt kaartlagen over elkaar leggen en ‘aan-’ en ‘uitzetten’. Je kunt foto’s, links en informatie toevoegen aan je kaarten en routes. Linksboven in Google Maps staat er een menu (de drie streepjes). Daarin staat de optie ‘Hulp vragen’. Daarin staan veel artikelen.
    Google Maps
  • Met Shadow Puppet Edu kun je foto’s, filmpjes, tekst en muziek gebruiken om zelf of leerlingen iets uit te ( laten) leggen.
    Shadow Puppet Edu
  • LessonUp is een website waarop je een digitale lessenserie en lesplanning kunt maken die je met leerling kunt delen. Je kunt lessen in elkaar zetten, die naar keuze opgebouwd uit de onderdelen vooraf, instructie, toepassing, evaluatie en differentiatie, bestaande uit digitale content zoals filmpjes, slides en quizes
    LessonUp
     
    Privacy-onderzoek Kennisnet
  • Een app waarbij je een opdracht in kunt zetten. De leerlingen maken de opdracht digitaal, de docent heeft overzicht van wat de leerlingen doen en kan commentaar geven.
    ClassKick
  • Bewaar en organiseer je ideeën via deze tool.
    Popplet online
  • Een app die met 3 d modellen de anatomie  goed laat zien. Niet alleen handig voor biologie maar bijv. ook bij de uiteg van portret bij de creatieve vakken.
    Visual Anatomy Lite voor Apple
     
    Visual Anatomy Lite voor Microsoft

Titel

Ga naar de bovenkant